Her var det lavest temperatur i natt: - Kulden har kommet for å bli

BRRR: Det er aller kaldest i indre strøk, men også i Tromsø har det fredag vært frostnatt og is på veiene. Foto: Yr/Stian Saur

BRRR: Det er aller kaldest i indre strøk, men også i Tromsø har det fredag vært frostnatt og is på veiene. Foto: Yr/Stian Saur

Artikkelen er over 3 år gammel

De neste dagene er det ventet hele ti minusgrader i indre strøk.

DEL

Natt til fredag ble årets første frostnatt registrert i Tromsø, med temperaturer under null gjennom hele natten. Aller kaldest var det i Tromsdalen, der det ble målt 4 minusgrader på morgenkvisten. Den laveste målte temperaturen i Troms var i Tamokdalen, der det ble målt – 7 grader.  

- Det var ganske fuktig i natt, og det kom derfor mye rim. Det var nok mange som merket at det var rim og frost på frontruten i morges, sier vakthavende meteorolog, Sjur Wergeland, ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Han forteller at temperaturene har falt gjennom natta, og fortsatt å synke på morgenen. Også de kommende dagene vil det bli kaldt.

- Kulden har kommet for å bli nå. Aller kaldest blir det i indre strøk av Sør-Troms, der det er ventet så mye som – 10 grader på natta, sier Wergeland.

Helg med mye sol

Lørdag blir det best vær i Sør-Troms, og det er ventet lange perioder med sol. I Nord-Troms blir det mer skyet og det kan også komme noen spredde snøbyger langs kysten. Vinden vil komme fra en nordlig retning.

- Ettersom det er høytrykk i Sør-Troms, er det der det vil bli kaldest, sier Wergeland.

Søndag er det ventet lettere vær i hele fylket. Da vil det bli fralandsvind og stort sett pent vær. Kulden vil imidlertid fortsette gjennom hele helgen.

- Kjør forsiktig

Fredag morgen kunne folk i hele Troms våkne opp til glatte veier. Politiet i Tromsø kom med følgende melding på morgenkvisten:

- Til alle trafikanter i Troms, det er glatte kjøreforhold i dag, vær snill å kjøre pent!

Politiet i Tromsø er tydelige på at nå burde alle bilister skifte dekk, i alle fall om man skal ut på veiene på kveldstid eller på morgenen fremover.

- Om man har et uhell som følge av at man kjører med sommerdekk på frosne veier, så kan du bli anmeldt og bøtelagt for å ikke være skodd etter forholdene. Om uaktsomheten er grov kan også førerkortet ryke, avhengig av omstendighetene, sier operasjonsleder Kåre Munkvoll.

Vil følge med

Han sier at politiet vil være obs i dagene fremover.

De vil følge særlig med på om folk har skrapet bilvinduene skikkelig.

- Vi kommer til å følge med på om folk har god nok sikt. Med de første frostnettene kommer nedisede bilvinduer. Når våre patruljer er ute og kjører eller har stasjonære kontroller, så vil de følge med, sier Munkvoll.

Om du ikke har tatt deg tid til å skrape skikkelig kan førerkortet fort henge i en tynn tråd.

- Har du bare laget deg et lite hull i frontvinduet så blir førerkortet beslaglagt på stedet. Du skal ha god sikt fremover og ut siderutene, sier Munkvoll.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken