Nå kommer væromslaget i Troms

KALDT OG TØRT: Januar var nesten fri for nedbør og februar har startet på samme vis. Men til uka er det meldt endring. I hvert fall for en dag eller to.

KALDT OG TØRT: Januar var nesten fri for nedbør og februar har startet på samme vis. Men til uka er det meldt endring. I hvert fall for en dag eller to. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Minus blir til pluss. Kanskje spaden må fram igjen også.

DEL

Et høytrykk i øst har gitt stabilt vær i Troms de siste ukene. De siste tre ukene er det kun registrert én dag med nedbør i for eksempel Tromsø.

Nå er det håp om endring. Allerede mandag kan minus bli til plussgrader. Og onsdag kan det komme nedbør.

- I indre strøk vil temperaturen trolig fortsette på minussiden, men mandag og tirsdag kan vi få høyere temperaturer ved kysten, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen.

Hun forklarer at det vil passere flere lavtrykk vest for norskekysten med kurs mot Svalbard. Disse vil presse varmere luft inn mot kysten av Tromsø.

Onsdag, når temperaturen synker litt igjen, så kan det også komme en del snø i kyststrøkene. Men, advarer Nordhagen, det er langt fra sikkert.

- Det er litt fram i tid og det kan fort snu. Det er usikkert om det slår til, sier meteorologen.

Uansett ser det ikke ut til å bli mye snø. Allerede torsdag ser det ut til at været slår tilbake på sørøst. Det betyr stabilt, fint og kaldt vær.

Artikkeltags