Nettavisen: Alle fylker Østafjells hadde målestasjoner som viste 30 grader eller mer søndag. Varmest var det i Drammen (Berskog) og Vestfossen i Buskerud. Der ble det målt 32,9 grader som dagens maksimumstemperatur. Det er den høyeste noteringen så langt i 2018, ifølge Meteorologisk institutt.

- Fortsatt sol og fine dager

Busnes i Tinn kommune i Telemark kom like i nærheten med 32,7 grader, og i ikke langt unna - på Kongsberg - viste målestasjonen på brannstasjonen 32,6 grader søndag.

- Framover vil det fortsatt bli sol og fine dager. Det vil vare ut neste uke, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe til Drammens Tidende.

(Saken fortsetter under bildet)

35,4 grader skiller kaldeste og varmest

Som en kontrast til hetetoktene i Drammen i helgen, kan Bardufoss skilte med sludd mandag morgen, og på E10 over Bjørnfjell ved Riksgrensen - 500 meter over havet - er det vintervær og vanskelige kjøreforhold mandag morgen.

Kaldest i Norge søndag (dagtemperatur) var Gamanjunni i Kåfjord kommune i Troms. Der viste temperaturen på målestasjonen minus 2,5 grader. Det gir et spenn fra varmest til kaldest i Norge søndag på 35,4 grader.

 

Fortsatt stor skogbrannfare

Etter en lang periode med sol og rekordvarme, er skogbrannfaren meget stor i Sør-Norge. Men håper du på regn, er det ingen snarlige utsikter til bedring.

- For alle som håper på regn i Sør-Norge, blir det dessverre fortsatt tørt de nærmeste dagene. I Nord-Norge og Trøndelag derimot står bygene i kø, melder meteorologene på Twitter.