Var på julehandel med ungene - fikk sjokk da han kom tilbake til bilen

BULKET: En stor bulk på venstresiden av bilen var det som møtte Trond-Martin Weihe-Forsmo (33) etter å ha vært på julehandel med ungene. Foto: Privat

BULKET: En stor bulk på venstresiden av bilen var det som møtte Trond-Martin Weihe-Forsmo (33) etter å ha vært på julehandel med ungene. Foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Skadedirektør i DNB Anne Stine Mollestad advarer også mot årets store bulkedag, som nærmer seg med stormskritt

DEL

Trond-Martin Weihe-Forsmo vil måtte punge ut med 4.000 kroner i egenandel, i tillegg til at forsikringspremien vil øke etter at bilen hans ble påført en gigantbulk onsdag kveld.

- Det er så dårlig gjort

- Jeg hadde aldri gjort noe slik selv. Jeg hadde aldri laget en så stor bulk på noens bil for deretter å stikke av. Det er så dårlig gjort, og så utrolig urettferdig at jeg må sitte igjen med regninga etter at noe slikt har skjedd, sier den 33-årige familiefaren.

Han mener det umulig kan være slik at sjåføren rett og slett ikke har merket sammenstøtet. Bulken er alt for stor til at det kan være slik.

- Hele døren var bulket inn på førersiden, i tillegg til at det oppsto lakkskader både på bakskjerm, forskjerm og på støtfangeren foran. Det er rett og slett ikke mulig at sjåføren ikke har merket noe, hevder Weihe-Forsmo.

Bulkedagen

Ifølge skadedirektør Anne Stine Mollestad vil imidlertid ikke Weihe-Forsmo bli den siste som opplever å få en bulk i bilen i løpet av førjulstiden. Årets store bulkedag står nemlig for tur, og den nærmer seg med stormskritt.

- I hele desember øker antall kollisjoner opp mot den store bulkedagen, som er den 22. desember. Denne dagen skjer det hele 75 % flere kollisjoner enn resten av året, og 56 % flere enn i desember forøvrig.

Hun tror grunnen til at det skjer så mange kollisjoner akkurat denne dagen er at folk stresser i siste liten med julegavene, og at de kanskje tenker mer over hvor de skal være enn hvor de faktisk er.

- Vi ser at denne typen sammenstøt skjer oftere i de større byene, og gjerne på kjøpesentrene. Det er klart, når det er mange stressede mennesker på disse trange parkeringsplassene, oppstår det fort små ulykker i julerushet, hevder skadedirektøren.

Ta det rolig

Hun råder folk til å prøve å stresse ned, samtidig som hun påpeker at det er lettere å rygge inn i parkeringsluken enn det er å rygge ut igjen.

- Når du rygger inn i luken har du mye bedre oversikt over det som skjer rundt deg, og du vil dermed ha mye bedre forutsetninger for å kunne unngå uhell. Når du rygger ut av luken er jo sikten ofte blokkert av andre biler.

Hvis man først er så uheldig at noen stikker av etter å ha bulket bilen din, vil det svært ofte være en selv som må dekke kostnadene for å få reparert bilen.

- Selv var jeg så heldig at personen som bulket bilen min hadde fått en parkeringsbot like før det skjedde. Parkeringsvakten hadde derfor tatt bilde av gjerningsbilen, og jeg fikk sporet ham opp på den måten. Jeg hadde imidlertid råflaks, og finner man ikke den ansvarlige, er det ikke så mye man får gjort.

- Et tips kan være å sjekke om det finnes kameria i nærheten, oppfordrer hun.

Etterlyser vitner

Akkurat det har Weihe-Forsmo allerede undersøkt, men uflaksen ville ingen ende ta for Tromsø-mannen denne onsdagen.

- Det er flere kamera på plassen der, men de var typisk nok frakoblet akkurat den dagen, forteller han.

Nå må han imidlertid belage seg på å måtte gå julen i møte med en noe strammere økonomi.

- Det er klart at 4.000 kroner er mye penger, og det legger et ekstra press på økonomien som jeg gjerne skulle vært foruten nå i førjulstida, avslutter 33-åringen.