Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener to unge jenter står bak væpnet ran i Alta

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet tror to unge jenter står bak et væpnet kioskran i Alta søndag. Det ble avfyrt skudd under ranet, og gjerningspersonene var utstyrt med pistol og kniv. 

Det melder Altaposten.

– Sannsynligvis er det brukt løskrutt. Ut fra beskrivelse og atferd er det mye som tyder på at gjerningspersonene er unge jenter, opplyser politiet i Finnmark.

To maskerte personer kom inn i kiosken rundt klokken 21.30 og truet til seg penger og varer.

– Politiet i Alta ser meget alvorlig på saken og ber om at alle som har observasjoner som kan knyttes til saken tar kontakt med oss, sier operasjonsleder i politiet i Finnmark, Gunnar Øvergaard til NRK.

Ifølge daglig leder i kiosken, Anna Riebelova, er det ikke snakk om store verdier.

– Vi har dropsafe og få bruker kontanter, så det er ikke snakk om et stort beløp, sier Riebelova, som forteller at den ansatte som var på jobb søndagskvelden fikk seg et sjokk, men får oppfølging.

– Hun fikk seg et sjokk, og jeg har vært hele dagen sammen med henne. Det er også kommet støtte fra Oslo oppover for å bistå de ansatte. Så vi er blitt tatt vare på, sier Riebelova.

Politiet ønsker tips i saken og har gitt følgende beskrivelse av gjerningspersonene.

Gjerningsperson 1: rundt 1,60 meter høy, grå/svart hettejakke med logo på venstre bryst, lys grå joggebukse, svarte sko (av typen Uggs), svarte hansker.

Gjerningsperson 2; ca. 1,70 m høy, hvit/lys grå hettegenser med logo på tvers av brystet, store svarte bokstaver. Lys grå joggebukse, hvite fritids/joggesko. Svarte hansker. (NTB)

Kommentarer til denne saken