En lekkasje på hovedvannledningen i Vestregata vil medføre at tunnelinngangen i Vestregata ved politihuset kommer til å bli stengt mens reparasjon av vannledningen skal gjøres.

- Vi må først tine ganske mye. Vi må tine ovenfra, og planen er at vi begynner tinearbeidet 1. nyårsdag og starte gravearbeidet mandag 5. januar, sier enhetsleder Geir Helø på Vann- og avløpsseksjonen i Tromsø kommune.

Fungert som omkjøring

Tiningen og gravingen gjør at tunnelåpningen mot politihuset i Vestregata må stenges mens arbeidet pågår. Tunnelåpningen mot politihuset har de siste månedene også fungert som en mulig omkjøring for de som vanligvis kommer inn mot sentrum fra nord, hvor Storgata er stengt fra Hansjordnesbukta og sørover på grunn av gravearbeid i Storgata.

Vannlekkasjen i Vestregata oppsto om kvelden 22. desember. Vannet fosset opp gjennom asfalten ved siden av en sluk i gata rett ved tunnelåpningen. Hellingen er heldigvis slik at vannet renner ned igjen i sluken.

Mange kabler i gata

For å redusere lekkasjen, har kommunen redusert vanntrykket i området.

Det er nedgravd ganske mye kabler i gata i samme område som man nå må grave opp for å tette vannlekkasjen, noe som gjør arbeidet litt mer komplisert. Helø tror selve gravearbeidet vil være unnagjort på en dag. Han sier de skal planlegge gjennomføringen av arbeidet nå i romjula.