Med måkeskrik i bakgrunnen, nærmest euforiske av vårstemning og solskinn, skrider Vann og Brød inn i Kystens Hus-restauranten Skirri ved lunsjtider onsdag.

«Herregud, for en perfekt dag», annonserer Brød entusiastisk. Det er ikke hverdagskost med 17 grader i Tromsø, og i likhet med en rekke andre gjester, bestemmer Vann og Brød seg for å sitte ute i sola. Utsikten over Tromsøsundet er upåklagelig, tross et par vindkast her og der.

Helt greit

Så til maten. Brød gransker lunsjmenyen, men hopper ikke akkurat i stolen av det han ser. Kyllingsalat, stekt laksefilet og ferske reker. Joda, en helt grei meny. Men ikke noe mer enn det. Begge sliter med å finne noe de virkelig har lyst på.

Det hjelper ikke at Brød er av typen som aldri klarer å bestemme seg på restaurant. Etter litt om og men erklærer han: «Fisk jo være smart å gå for. Vi er jo tross alt på Kystens Hus.» Lurt. Valget faller på fisk- og skalldyrsuppe, med dagens fangst og brød til.

Vann, på sin side, er mer opptatt av pris. «Burgern e fette dyr. Da må den jo være rågod!» 245 kroner for en «Angusburger» med salat, tomat og løk. Serveres med pommes frites og aioli. Vann er fascinert. Hva gjør den verdt pengene?

Lunkent

Brød blir sittende igjen mens Vann tar bestillingsansvar i baren. Løper en runde fram og tilbake. Moralen er: Aldri glem å sjekke bordnummeret. Det er heller ikke nevneverdig god service vi blir møtt med. En kort ordveksling klokken 11.47, under bestilling.

- Det hadde vært hyggelig om jeg hadde fått et smil, sier Vann til Brød, som returnerer med to lunkne Cola Zero i hendene. Men det kommer isbiter i glassene, så brusen kjøles ned på kort tid.

Maten er på bordet 11.59. Helt ok ventetid. Brød smiler.

- Dette ser godt ut!

Forglemmelig

Engasjementet blir imidlertid dempet av at suppa er lunken, selv om den har rikelig med fiskestykker. Og tre blåskjell. Brød mener den kunne gjort seg med litt mer krydder. Eller kanskje litt purreløk?

Burgeren er heller ikke gourmetopplevelsen Vann krysset fingrene for. Selve kjøttet er en anelse overstekt og brødet er tydelig svidd. Men pommes fritesen er crispy og god, og aiolien som kommer med er begge enige om at smaker godt.

Kort fortalt: Skirri presterer jevnt over helt greit. Etter Vann og Brøds vurdering er imidlertid prisnivået for høyt til at det vi opplever kan forsvares middelmådig. Matopplevelsen er hverken god eller dårlig nok til at den blir særlig minneverdig.

Neste gang holder det nok med en kaffe i solveggen.

Service 3

Smakfullt: Maten kommer kjapt etter bestilling.

Mer å gå på: Vi etterlyser mer oppmerksomme servitører. Man får ikke et umiddelbart inntrykk av å være velkommen. Ingen spør om maten er god. I tillegg talte vi fire bord som stod lenge med skitne kopper på utsiden.

Pris 3

Smakfullt: Porsjonene er av grei størrelse, og prisene spenner mellom det billigere alternativet «fra smørbrød-disken» (95,-) til hamburger og ferske reker til 245,-.

Mer å gå på: Noen av alternativene er vel dyre i forhold til hva som tilbys.

Mat 4

Smakfullt: Mye fisk i fiskesuppa, med god smak og kvalitet på produktet. Også burgeren er god på smak, samt crispy chips - slik de burde være. Størrelsen på menyen er også innafor - ikke for mange eller få retter.

Mer å gå på: Lunsjmenyen bikker over til å bli kjedelig, og gir ikke inntrykk av at Skirri har en tydelig identitet. Vi etterlyser en lunsjmeny som står i stil med deres målsetting om å være en «nordområderestaurant».

Atmosfære 4

Smakfullt: Hyggelig og åpent inne, med fan-tas-tisk utsikt og beliggenhet. I 17 grader og strålende sol er heller ikke uteområdet et dumt sted å tilbringe et par timer i sentrum.

Mer å gå på: Manglende dekor gir en viss kantinefølelse. Kunne glatt gjort seg med litt pynt i uteområdet for å løfte stemningen. Det hele oppleves upersonlig, og vi fikk ikke inntrykk av en restaurant med sjel.

 

Regning:

1 angusburger 245,-

1 fiskesuppe 195,-

2 Mineralvann Fl. 0.33 98,-

Totalt 538,-