Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke brukt én dråpe vann på et halvt år. Fikk blankt avslag på å slippe unna regninga

Artikkelen er over 3 år gammel

- Forbruket vårt har aldri vært stort.

Den nedlagte Ema-kiosken ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø har stått tom siden 30. august i fjor. I perioden har det ikke skjedd noe som helst i bygget som krever bruk av vann.

I april i år installerte butikken vannmåler. Fra nå av beregnes vann- og avløpsavgifter ut fra hvor mye vann kiosken bruker, og ikke ut fra en fast pris per kvadratmeter, som tidligere.

Ikke stort forbruk

I den forbindelse søkte eieren av den nedlagte kiosken om å slippe gebyret for vann- og avløpsavgift fra september 2016 til april 2017.

- Forbruket har aldri vært stort og det har nok alltid vært lønnsomt med vannmåler, men især nå etter at driften er opphørt, skrev eier Oddgeir Søreng i et brev til kommunen i juni.

Han fikk vite om muligheten for å få installert vannmåler i bygget da han tok kontakt med kommunen om dette i forbindelse med nedleggelsen av kiosken.

LES OGSÅ: Legendarisk storkiosk legger ned

- Kan ikke lastes

Kommunen gir blankt avslag på søknaden. De slår fast at det er bedriftseieres eget ansvar å installere vannmålere.

- Vann og avløp begrunner dette med at kunden den 30.08.2016 fikk opplysninger om bruk av vannmålere for næringsbygg, og at installasjon av vannmåler vil være besparende. Deretter gikk det over seks måneder før kunden hadde fått vannmåler installert den 04.04.2017. Det er denne perioden kunden ønsker fritak for. Vann og avløp kan ikke lastes for at kunden bruker over seks måneder på å installere vannmåler i bygget, skriver kommunen.

I Tromsø kommune har det i flere år vært et krav om at næringseiendommer og offentlige virksomheter installerer vannmåler. Også private boliger kan søke om å få installert vannmåler hjemme.

Les også

Tromsø-kjendisene om Ema-nedleggelsen: - Den har liksom alltid vært der

 

Kommentarer til denne saken