Forseglingen til valglokalet var brutt opp. Ingen vet hva som har skjedd.

Her er forseglingen til valglokalet i Storfjord brutt. FOTO: INGER HEISKEL

Her er forseglingen til valglokalet i Storfjord brutt. FOTO: INGER HEISKEL

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Da stemmestyret kom for å gjøre seg klare på valgdagen på Lyngskroa på Oteren i Storfjord skvatt de. For forseglinga på døren til lokalet som inneholder valgurnene var brutt opp.

Inger Heiskel (Ap), fungerende ordfører i kommunen, bekrefter hendelsen overfor Nordlys.

- Forseglinga på døren var brutt opp, men så vidt vi kan se er ikke stemmeurnen rørt. Valgstyret har behandlet saken og vi mener at det ikke har foregått noe ureglementert, sier Heiskel.

Som leder av valgstyret  kom hun til stedet like etter oppdagelsen.

- Døren var forseglet med tau og stempel nede på døren. Lyngskroa er jo et hotell, så man kunne jo kommet borti med støvsugeren for eksempel. Vi har snakket med de ansatte og ingen av dem er kjent med dette eller har vært inne i lokalet, forteller Heiskel.

Hun sier at valgstyret straks trådte sammen og behandlet saken, men at de på bakgrunn av de opplysningene de satt med, valgte å la dagen forløpe som planlagt.

- Samtidig er det viktig å ta dette på alvor, slik at alle føler at dette har gått rett for seg. Men som sagt, vi har ikke grunn til å tro at noen har vært der inne. Også Kirkevalget hadde stemmelokale der, og heller ikke de kunne se at noe var rørt.

Arvid Lilleng, som er medlem i valgstyret, har bedt om at valgstyret møtes på nytt for å vurdere saken.

- Det er naturlig at det blir reist spørsmål etter en sånn hendelse når ingen kan fortelle hvem som har vært inne i lokalet. Det er alvorlig, sier Lilleng til Nordlys.

Blant stedene som sogner til stemmekretsen som brukte Lyngskroa er Hatteng, Signaldalen, Kittdalen og Oteren.

Artikkeltags