Derfor kastet Jens Johan seg inn i valgkampen: - Jeg er ingen redningsmann

NY JOBB: Jens Johan Hjort går tilbake til sin gamle arbeidsplass Rekve Pleym. Her fra ordførerkontoret.

NY JOBB: Jens Johan Hjort går tilbake til sin gamle arbeidsplass Rekve Pleym. Her fra ordførerkontoret.

Artikkelen er over 3 år gammel

Men engasjementet bobler av og til over for den tidligere ordføreren.

DEL

«Arbeiderpartiet, SV og Rødt (...) har gjenskapt et klasseskille i Tromsø», skrev tidligere ordfører Jens Johan Hjort i et felles leserinnlegg med gruppeleder i Tromsø Høyre, Erlend Svardal Bøe.

Og vips, så var den populære advokaten inne i valgkampen. På ingen måte et regissert comeback i politikken, sier Hjort til Nordlys.

– Det var Erlend Svardal Bøe som foreslo at vi skulle skrive en kronikk. I forlengelsen av det ble jeg invitert til å være med når Erna skulle komme til Tromsø. Det sa jeg selvsagt ja til.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg står til disposisjon og bidrar hvis jeg kan.

Men han er ingen redningsmann for et Høyre som sliter på meningsmålingene.

– Det høres veldig flatterende ut. Altfor flatterende, sier han til de som mener han kan løfte Høyre i valginnspurten.

– Jeg er ikke noen redningsmann og jeg tror ikke jeg trengs for å berge noe som helst.

- Savner gamlejobben

I dette tilfellet var det en spesiell sak som gjør ham fryktelig engasjert. 

I vår avviklet samarbeidspartiene som sitter med makta i Tromsø kommune ordningen med fritt brukervalg. Ifølge Hjort og Høyre får det store, uheldige konsekvenser for dem som må benytte seg av helsetilbud. Det samarbeidspartiene kaller for velferdsprofitører er i realiteten både idealistiske og uunnværlige støttespillere for kommunen, mener Hjort. Han skriver at kritikken er både «frekk og sårende» overfor aktørene det gjelder.

– Det gjør sterkt inntrykk å møte 90-årige Gudmund som blir fratatt tilbudet han har blitt så glad i. Det fordi man avvikler ordningen med fritt brukervalg. Hvordan kan Ap, SV og Rødt leve med det, sier Hjort.

Og så sto han der sammen med Erna på tromsøbesøk. Han legger ikke skjul på at det politiske engasjementet fortsatt er sterkt.

– Jeg savner gamlejobben. Det er den morsomste jobben jeg noen gang har hatt, sier den forhenværende ordføreren.

Tror enkeltsak har hatt betydning

Han følger også nøye med på valgkampen.

– Jeg har god tro på at regjeringen får fornyet tillit. Det er mye godt på gang, og det ville være synd om vi nå skulle permittere det sittende styret.

Troms blir en viktig del av kampen for å få fornyet tillit. I Troms faller Høyre mer på meningsmålingene enn Arbeiderpartiet, viser de siste meningsmålingene.

– Det er noen tema, for eksempel på forsvarsområdet, som er åpenbare saker vi har tapt velgere på. Samtidig har vi veldig gode kandidater, folk som jeg mener er best egnet til å tale landsdelens sak.

– Du nevner forsvarsområdet. Tenker du da helikopterbasen på Bardufoss?

– Jeg tror, for å være helt ærlig, at den saken nok har skadet Høyre i Troms. Uten å unnskylde det, men det er en utfordring for en regjering å forvalte de begrensende ressursene man har. Det fører til en del upopulære valg lokalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken