Nå skal de møtes til samtaler på «hemmelig sted»

SKAL SAMTALE: Byrådslederkandidat Kristin Røymo (AP) flankert av Jens Ingvald Olsen (Rødt) og Ingrid Marie Kielland (SV) da de tre partiene feires valgresultatet natt til tirsdag. Onsdag møtes de tre partiene til samtaler for første gang etter valget.

SKAL SAMTALE: Byrådslederkandidat Kristin Røymo (AP) flankert av Jens Ingvald Olsen (Rødt) og Ingrid Marie Kielland (SV) da de tre partiene feires valgresultatet natt til tirsdag. Onsdag møtes de tre partiene til samtaler for første gang etter valget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I går var det samstemt jubel og glede mellom Arbeiderpartiet, SV og Rødt over at Tromsøs velgere har valgt en politisk kursendring for byen.

Kvelden etter valgkvelden har den politisk hverdagen igjen meldt seg for de tre partiene: Snart starter knallharde forhandlinger om de sakene som den nye makt-trioen ikke er enige om: Parlamentarisme, Håkøyaforbindelsen og transportpolitikk.

Og ikke minst hvordan posisjonene som følger med den nyvunne makten skal fordeles.

Onsdag formiddag møtes de tre partiene på formelt vis for første gang siden valgnatta.

Skal ikke forhandle

SVs førstekandidat Ingrid Kielland vil ikke svare rundt møtet, men henviser videre til lokalagsleder Pål Julius Skogholt. Han vil ikke røpe hvor og når de tre partiene møtes.

- Det vil jeg ikke fortelle. Men vi skal ha innledende samtaler med Rødt og Arbeiderpartiet, det blir ikke relle forhandlinger, sier Skogholt.

- Når starter de reelle forhandlingene?

- Når vi er klare for det.

- Hvordan blir gangen videre?

- Det vil jeg ikke forskuttere, svarer Skogholt.

- Hemmelig sted

Heller ikke Rødts Jens Ingvald Olsen er mer snakkesalig.

- Vi skal treffes for første gang etter valget, men det blir ingen forhandlinger nå, sier Olsen til Nordlys.

- Hvor skal dere møtes?

- På hemmelig sted. Jeg er ikke sikker på når, for vi må gjøres oss ferdige med fintellingen av stemme først, svarer Olsen.

SVs forhandingsutvalg vil bestå av lokallagsleder Pål Julius Skogholt, Ingrid Kielland og Gunhild Johansen. Arbeiderpartiets forhandlere vil bestå av lokallagsleder Jarle Heitmann, Jarle Aarbakke og Kristin Røymo.

Rødt forhandlingsutvalg vil bli utnevnt på et medlemsmøte i Rødt Tromsø torsdag, altså dagen etter de innledende samtalene med SV og Arbeiderpartiet.

- Ikke noe hemmelig

Det er Arbeiderpartiet som har invitert SV og Rødt til et møte.

Lokallagsleder Jarle Heitmann sier til Nordlys at de tre partiene må bli enige innen det konstituerende kommunestyremøtet 14. oktober.

- Vi har en måned på oss, men vi er opptatt av å komme i gang raskest mulig. Onsdag skal vi møtes for å snakke om hvordan vi skal gjøre ting fremover, sier Heitmann.

- Hvor og når skal dere møtes?

- Det er noe vi kommer tilbake til. Vi har flere alternative lokasjoner vi kan møtes på.

- Jens Ingvald Olsen omtalte møtestedet som «hemmelig»?

- Vi skal ikke forhandle og det skal ikke foregå noe hemmelig. Vi finner nok et egnet sted. Vi vil gjerne ha arbeidsro, svarer Heitmann.

- Når er de reelle forhandlingene i gang?

- Det kommer an på hva som kommer ut av disse samtalene. Da skal vi videre i prosessen, men jeg kan ikke forskuttere nå hvordan prosessen blir videre. Vi har tiden frem til 14. oktober og da må vi være ferdige. Vi har ingen tid å miste, sier Heitmann.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken