MDG kan gjøre Sp større i Kåfjord

MOT SP: Tor Mikalsen er leder for MDG i Kåfjord, som i år fikk sin første kommunestyrerepresentant. Han vil heller gi sin stemme til en ordfører fra Sp enn til en fra Ap. Fot: NSR Presse

MOT SP: Tor Mikalsen er leder for MDG i Kåfjord, som i år fikk sin første kommunestyrerepresentant. Han vil heller gi sin stemme til en ordfører fra Sp enn til en fra Ap. Fot: NSR Presse

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Miljøpartiet de Grønne kan gjøre Sp sin gruppe i Kåfjord jevnstor med Ap. Da ligger Svein Leiros og Trond Skotvold like godt an til å bli ordfører.

DEL

Arbeiderpartiet fikk fem representanter i kommunestyret, Senterpartiet fikk fire. Tor Mikalsen er leder for MDG i Kåfjord, som i år fikk sin første kommunestyrerepresentant. Han vil heller gi sin stemme til en ordfører fra Sp enn til en fra Ap.

- Vi har for tiden ingen stor høyreside i Kåfjord. Høyre, KrF og Frp fikk til sammen fem av sytten plasser. De andre partiene er enig om det meste, og derfor er det mer person enn politikk som avgjør hvem som blir ordfører de fire neste årene, sier Tor Mikalsen. Bygdelista Manndalen, Skardalen og Nordnes sin to representanter vil han ikke sette verken på høyre eller venstresiden.

Nærmest SP

Han minner om at Sp i utgangspunktet ligger nærmere opp til MDG enn det Ap gjør, og at de har tillit til SP sin ordførerkandidat, Svein Leiros.

- Her i Kåfjord har Ap og Sp samarbeidet i flere valgperioder, og det er ikke stor skilnad på dem. Det kan hende at Trond Skotvold fra Ap kan gjøre en god jobb som ordfører. Men han er ny og ukjent i kommunestyret. Svein Leiros fra Sp er en kar vi kjenner. I siste periode har han vært varaordfører, som i lange perioder har skjøttet vervet som ordfører mens Bjørn Inge Mo fra Ap har vært borte, sier Tor Mikalsen.

- Hva stiller dere som krav for å inngå samarbeid med andre partier?

- MDG er ikke ute etter posisjoner. Vår første representant i kommunestyret må være ei vaktbikkje som setter miljøet i fokus og sørger for utvikling på naturens premisser, sier Tor Mikalsen.

Drøftinger

Både Ap og en samling av Sp og MDG må få støtte fra minst to andre grupper i Kåfjord kommunestyre for å avgjøre hvem som blir ordfører. Trond Skotvold mener det er naturlig at ordføreren tilhører det største partiet, selv om Ap sin gruppe bare er fem mot tolv.

- Jeg kan ikke si noe om hvem Ap skal samarbeide med for å få flertall. En av de aller første dagene må vi etablere et forhandlingsutvalg. Deretter får vi se hva som kommer ut av drøftingene vi skal ha med de andre partiene, sier Skotvold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken