Nå må han møte fast på rådhuset i tre år

SLIPPER NEPPE: Lege Mads Gilbert endte som første vara til kommunestyret i Tromsø etter valget. Han sto på sisteplass for Rødt og har forsøkt å søke fritak fra vervet, foreløpig uten hell.

SLIPPER NEPPE: Lege Mads Gilbert endte som første vara til kommunestyret i Tromsø etter valget. Han sto på sisteplass for Rødt og har forsøkt å søke fritak fra vervet, foreløpig uten hell. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Han forsøkte å slippe, men nå ser det ut til at Mads Gilbert må møte i kommunestyret i Tromsø til 2019.

DEL

Ønsker du tilgang på Nordlys+? Klikk her!

Den kjente legen og aktivisten sto riktignok på sisteplass på Rødts liste, men kom likevel inn som første vararepresentant til kommunestyret i Tromsø.

LES OGSÅ: TIL-legenden ble valgt som vara til kommunestyret. Nå vil han slippe

Rykket opp

Da partikollega Jens Ingvald Olsen gikk ut av kommunestyret for å bli byråd for finans, rykket dermed Mads Gilbert opp til fast plass.

Det endte med at han søkte fritak fra vervet - en søknad som ble avslått.

Når parlamentarismen avvikles og formannskapsmodellen gjeninnføres 1. juli, går Olsen tilbake til å være kommunestyrerepresentant. Samtidig er Rødts Maria Nilsen Aksberg innvilget fritak som følge av at hun har flyttet til byen.

Dermed ser det igjen ut til at Gilbert må møte i kommunestyret - og dét helt til neste valg høsten 2019, skriver iTromsø.

Mye å gjøre

Gilbert ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen, men har tidligere begrunnet sin fritakssøknad med at han har mye annet å gjøre og dermed vanskelig kan ivareta rollen på en forsvarlig måte.

I forrige søknad viste han til et anstrengt arbeidsprogram med regelmessig fravær på grunn av reisevirksomhet. I tillegg kommer jobben som lege på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

«Jeg har tilbakelagt 4 perioder (16 år) som representant og vararepresentant i Troms fylkesting, i tillegg til perioder som vara til Tromsø kommunestyre. Jeg har lagt ned mye arbeid som folkevalgt representant, og vet hvor arbeidskrevende dette viktige ombudet er. Jeg håper min søknad kan aksepteres», skrev Gilbert i søknaden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken