Er du forvirret etter dagens kommunestyremøte?

BADEKAMERATER: Ordfører Jens Johan Hjort og byrådsleder Øyvind Hilmarsen stilte i badekar før valget i 2011, for å vise hvor mye de ønsket badeland til Tromsø. Nå, helt på tampen av kommunestyreperioden, ble det vedtatt i kommunestyret. Foto: Leif-Morten Olaussen

BADEKAMERATER: Ordfører Jens Johan Hjort og byrådsleder Øyvind Hilmarsen stilte i badekar før valget i 2011, for å vise hvor mye de ønsket badeland til Tromsø. Nå, helt på tampen av kommunestyreperioden, ble det vedtatt i kommunestyret. Foto: Leif-Morten Olaussen

Artikkelen er over 5 år gammel

Her får du svarene på hva som egentlig ble vedtatt.

DEL

Kommunestyret i Tromsø har onsdag gjennomført et maratonmøte på Rådhuset i Tromsø.

En rekke store - og mindre - saker har vært oppe til behandling, og det kan være lett å gå seg vill i jungelen av beslutninger og vedtak.

Her er en oversikt over de viktigste beslutningene fra dagen:

* Tromsøbadet: Arbeiderpartiet la fram forslag om å se på økonomien i forslaget. Stemte for byrådets forslag til slutt, som ble vedtatt mot fem stemmer. Frp var splittet i saken, mens SV stemte for badelandet.

Les mer: Badelandet i boks

* Ny arealplan for kommunen: Handler i stor grad om bygging for framtida, og hvordan man skal bruke arealene i Tromsø. To av dagens "snakkiser" kom fra denne saken: Vedtak om boligbygging på Sandnes og Kvaløyforbindelsen.

* Kvaløyforbindelsen: Byrådets forslag om trasé til Kvaløya ble vedtatt, med støtte fra Arbeiderpartiet. Det ble vedtadt mot åtte stemmer.

Men: Dette betyr kun at trasévalget er avgjort. Siden må det bestemmes om det vil være bru eller tunnel, og ikke minst hvor på Tromsøya traséen vil gå.

Les mer: Gikk for Håkøy-trasé

Les mer:  Vil ha boliger i Tromsømarka

* Skipsverftstomta: Utbyggingsplanene ble vedtatt. 73.000 kvadratmeter er klar for boliger og næringsbygg i ti blokker.

* Otium: Enstemmig vedtatt. Les mer: I 2018 skal Otium stå ferdig. Bare to år senere kan man trenge et nytt sykehjem

* Sandnessund krematorium: Vedtatt. Det skal bygges krematorium på Kvaløya i Tromsø innenfor en økonomisk ramme på 87 millioner kroner. Kommunestyret har da vedtatt å øke rammen på 10,8 millioner, herav låneramme på 8 millioner kroner.

- Ser en lys framtid for byen

Etter planen skulle kommunestyret fortsatt arbeidet i morgen, torsdag, men de kom gjennom hele sakslista og har dermed gjennomført siste kommunestyremøte før valget.

Slik oppsummerte varaordfører Anni Skogman dagens møte fra talerstolen ved slutt:

- Unnskyld ordspråket, ordfører, men jeg er søkkimponert. Vi har gått gjennom tunge saker, vi har gjort vedtak til det beste for innbyggerne i Tromsø. Vi har vist vilje til samarbeid. Jeg ser en lys framtid for byen.

Artikkeltags