Ny sensasjonsmåling for Rødt i Tromsø

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Jens Ingvald Olsen og Rødt fosser frem i Tromsø. I en fersk meningsmåling er partiet nesten jevnstor med Høyre - med like mange mandater.

  DEL

  I en fersk meningsmåling Nordlys presenterer mandag, fortsetter Rødt sin sensasjonelle fremgang på partibarometeret. Hele 18,2 prosent av de spurte ville stemt Rødt om valget var i morgen. Det plasserer Rødt, som i de siste kommunevalgene har ligget mellom 7 og 8 prosents oppslutning i Tromsø, helt på høyde med Høyre.

  For Høyre er den siste målingen dramatisk  - partiet ligger i den siste meningsmålingen kun 0,6 prosent foran Rødt. Det innebærer at de to partiene vil ha like mange mandater, dersom resultatet av meningsmålingen skulle holde helt inn til valget. Høyre går likevel marginalt frem fra forrige måling 24. august, fra 17,3 til 18,8 prosent.

  Arbeiderpartiet er i fritt fall en knapp uke før valget. I meningsmålingen 24. august svarte 33,2 prosent av de spurte at de ville stemt AP om valget sto i morgen, mens bare 25,8 prosent svarer det samme på den nye meningsmålingen.

  Fremskrittspartiet går tilbake på dagens måling, fra 14,3 til 11,7 prosent. SV går frem fra 6,5 prosent til 8,3 prosent. Venstre går litt frem fra 4,2 prosent til 5,4 prosent, mens Sp går tilbake fra 2,4 prosent ved forrige måling, til 1,4 prosent på dagens måling.

  Miljpartiet de Grønne går litt tilbake, fra 4,9 til 3,8 på dagens måling.

  Artikkeltags