RV fosser fram

Artikkelen er over 12 år gammel

Jubelmåling for Røde Jens Ingvald.

DEL

Et RV på vippen lukker døra ettertrykkelig for Frp og Jan Blomseth.

– Folk kan stole på at vi ikke under noen omstendigheter kommer til å bidra til at Fremskrittspartiet får verv og posisjoner, sier RVs førstekandidat, Jens Ingvald Olsen.

– En flertallskonstellasjon som betyr Frp-ordfører lukker vi døra helt igjen for, sier han.

– Hvis valget står mellom Frp og Ap, så velger vi Ap og Hausberg.

– Betingelsesløst?

– Nei, vi vil ha betingelser. Men det vil vi komme tilbake til etter valget når det skal forhandles. Jeg ser ikke for meg at RV vil inngå i en helhetlig plattform for et rød-grønt flertall sammen med Ap, Sv. og Sp.

Vil forhandle

– Hvilke betingelser er det snakk om? OL-saken?

– Nei. I forhold til OL, så har jeg dessverre ikke noe håp om at de andre partiene snur. Det er fortsatt et stort flertall for OL i kommunestyret. Det forholder vi oss til. Men vi fortsetter vårt arbeid med OL-saken fram til 2011, et arbeid vi håper skal bidra til at IOC sier nei til Tromsøs OL-søknad, sier RV-politikeren.

– Derimot kan det være aktuelt å forhandle med Hausberg & Co om innføring av parlamentarisme, som vi er sterkt imot. Vi ønsker at Ap dropper dette, sier Olsen, som strålte av selvtillit i går.

– Dette er stort for RV. Vi kan komme i en skikkelig maktposisjon, og det har vi tenkt å utnytte, sier han.

OL-motstand

Men han holder beina trygt plantet på jorda.

– Denne er veldig forskjellig fra tidligere målinger, så jeg er åpen for at det kan være feilmarginer her. Jeg tror faktisk det er den beste RV-målingen noensinne i Tromsø.

– Så du tør liksom ikke tro helt på et så godt RV-resultat?

– Jo visst. Og jeg vet hva framgangen vår skyldes.

– Og det er?

– Det ene er at vi har jobbet med plan- og byggesaker, som vi har markert oss skikkelig på. Men det viktigste er at vi helt siden 2003 klart og tydelig har markert oss mot OL-prosjektet. Jeg føler at vi har fanget opp mye av den faktiske OL-motstanden som underkommuniseres av Tromsø 2018 og de øvrige partiene, sier Olsen.

Artikkeltags