SISTE: Politiet melder klokka 08.07 at trafikken er åpen for normal ferdsel.

Et jordras gikk natt til tirsdag over deler av E8 ved Ramfjord, sør for Tromsø. Europaveien vil være stengt fram til tirsdag formiddag.

Statens vegvesen har besluttet at E8 blir stengt fram til tirsdag formiddag og da vil det bli tatt en ny vurdering av situasjonen.

Politiet fikk melding om raset via AMK klokken 1.55 natt til tirsdag. Omkjøring er via Malangen.

– En ambulanse ble truffet av raset, som dekker deler av veibanen. Det gikk bra med folkene i ambulansen, men bilen var ikke lenger kjørbar, forteller operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB.

Han sier veien ikke vil bli ryddet før geoteknikere har vært på befaring etter at det blir lyst. Jordraset gikk rundt 50 meter fra nærmeste hus og det skal ikke være fare for bebyggelsen.

Også Andersdalvegen på vestsiden av Ramfjorden er stengt tirsdag morgen. Vegvesenet skriver på sine nettsider at det strømkabel ligger over vegen.

Strekningen Storsteinnes - Olahallaren i Balsfjord er stengt på grunn av flom, melder Vegvesenet klokka 06.44.

Pollfjelltunnelen i Lyngen ble stengt klokka 06.35 på grunn av jordras.

Troms Kraft melder tirsdag morgen klokka 05.04 at 82 kunder på Kvaløya er uten strøm på grunn av driftsforstyrrelser. Dette er i området Nordfjorden til Vasstrand.

Hurtigbåten fra Skjervøy til Tromsø er innstilt tirsdag morgen. Det samme er hurtigbåtruta Sommarøy - Tussøy - Sandneshamn.

Statsmeteorolog John Austerheim sier til Nordlys litt før klokka 7 tirsdag morgen at det verste uværet er over for denne gang.

- Det blåste full storm på Hekkingen i natt, og på flyplassen var det sterk kuling. Det regnet en god del, selv om det ikke var veldig dramatisk. Så langt er det største nedmærsmengden målt i Tamokdalen med 22 millimeter i løpet av fire timer. Utover dagen er det litt avtakende vind og regn, selv om det fortsatt vil blåse stiv kuling utsatte steder, sier Austerheim.

Flyene er så langt i rute ved flyplassen i Tromsø tirsdag morgen.

Politiet i Tromsø har ikke meldt om andre hendelser i forbindelse med nattas uvær.