Uvær og skredfare stenger en rekke veier

UVÆR: E8 gjennom Skibotndalen er åpen for trafikk mandag kveld. Mange andre veier er imidlertid stenget på grunn av uvær.

UVÆR: E8 gjennom Skibotndalen er åpen for trafikk mandag kveld. Mange andre veier er imidlertid stenget på grunn av uvær. Foto:

– Folk må vurdere om de faktisk må ut å kjøre.

DEL

Uvær gjør at en rekke veier over hele Troms er stengt mandag kveld. Flere av veiene gjenåpnes ikke før tidligst tirsdag morgen.

– Folk må vurdere om de faktisk må ut å kjøre, sier Synnøve Lukkassen, som er på vakt hos Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Tirsdag morgen er det i hvert fall lurt å sjekke hvilke veistrekninger som faktisk er åpen.

E6 er stengt over Kvænangsfjellet. Det har den vært siden like etter halv fem mandag. Fjellovergangen blir ikke åpnet igjen mandag.

I Tromsø kommune er både fylkesvei 862 over Kattfjordeidet, og fylkesvei 7770 gjennom Finnvikdalen stengt på grunn av dårlig vær.

Førstnevnte skal vurderes gjenåpnet klokka 09.00 tirsdag.

Fylkesvei 91 fra Fagernes til Breivikeidet er stengt på grunn av skredfare. Her skal det gjøres en ny vurdering av strekningen klokka 10.00 tirsdag.

Fergesambandet mellom Breivikeidet og Svensby er naturlig nok kansellert som følge av at fylkesveien er stengt.

– Det er både fare for skred og mye være. Det fyker mye, i tillegg til at det også snør mye enkelte plasser, sier Lukassen på Vegtrafikksentralen.

Skal du ut å kjøre må du sørge for å ha med deg det du trenger, oppfordrer vegvesenet.

Artikkeltags