Troms og Finnmark fylkeskommune har inngått kontrakt om ti skredtårn langs fylkesvei 7768 i Grøtfjorden. Dette melder fylkeskommunen i en pressemelding.

Fylkesveien er ofte stengt på vinterstid på grunn av snøskredfare. Uforutsigbarheten dette har medført har i lang tid vært krevende for befolkningen og næringslivet.

Skredkontroll starter opp i løpet av 2022. Etter en anbudsprosess vant Wyssen Norge AS oppdraget med bygging av skredtårnene, samt service og vedlikehold av utstyret

— Forebyggende skredkontroll, er en god metode for å sikre området i Grøtfjorden – og bidra til trygg ferdsel. Dette er et viktig tiltak for å få mest mulig skredsikring for pengene, uttaler fylkesråd for samferdsel Agnete Masternes Hanssen i en pressemelding.

Hun mener befolkningen vil merke effekten av skredkontrollen.

— Det skal settes opp 10 skredtårn, som ved hjelp av kontrollerte eksplosjoner, skal utløse skred i fjellsiden. Fordelene med denne løsningen, er at vi kan varsle befolkningen og utløse skredene mens vegen er stengt. Da trenger vi bare å stenge vegen i kortere perioder – mens vi sprenger og rydder vegen etterpå. I tillegg kan vi gjennom vinteren utløse kontrollerte småskred fra skredtårnene, før snømassene samler seg opp til mulige store skred, sier Hanssen.