Gå til sidens hovedinnhold

60 personer i vintog

Artikkelen er over 6 år gammel

Hele 60 personer deltok fredag kveld i vintog fra utested til utested i Tromsø sentrum.

- En slags strukturert lysløype mellom byens utesteder, sier Mona Hassfjord som var arrangør av vintogarrangementet.

Vintoget ble arrangert som en del av Nordnorsk vinmesse som ble arrangert for første gang torsdag og fredag. Vinmessen var dels rettet mot bransjefolk, men også med flere arrangementer rettet mot vanlig publikum som liker vin.

- For at det ikke skulle bli for store grupper, hadde vi på forhånd satt et tak på 60 billetter, og alle billettene ble solgt, forteller Mona Hassfjord. Vintoget ble delt i fire grupper med hver sin konduktør med konduktørlue og grønt konduktørflagg. Alle gruppene startet på Mathallen og endte på The Edge. Innimellom hadde alle gruppene vært innom på utestedene Aunegården, Gründer, G, Raketten og Emmas i ulik rekkefølge.

Deltakerne fikk smake på to viner på startperrongen på Mathallen, og en vin på hvert av de seks andre stoppestedene. Hvert glass med 6 cl vin. De hadde 15 minutter å smake på vinen på hvert stoppested. Vi har vel alle sett vinsmakere på TV som spytter ut god vin uten å svelge. Nordlys observert ingen som spyttet ut vinen på de steder vi var til stede.

- Hvorfor delta i vintog?

- Jeg hadde hørt om vinmessen. Det er jo et fantastisk tilbud i lille store Tromsø. Det er sånn man gjør når man er på ferie. Men nå kommer de til oss her i Tromsø. Det er jo fantastisk, sier en av vintog-deltakerne, Christina Dahl Solberg.

Kommentarer til denne saken