- Han kom inntil meg bakfra. Så kom det en hånd rundt midjen, og så på brystet

SIER IFRA: Lill-Kristin Johannesen fra Sortland mener det er viktig å si ifra om det hun ble utsatt for.

SIER IFRA: Lill-Kristin Johannesen fra Sortland mener det er viktig å si ifra om det hun ble utsatt for.

Artikkelen er over 4 år gammel

Lill-Kristin ble antastet i taxikøen på vei hjem fra byen. Nå snakker hun ut om hendelsen.

DEL

Lill-Kristin Johannesen (29) var lørdag en tur på byen på Sortland. Da hun skulle ta taxi hjem ble hun offer for en svært så ubehagelig opplevelse.

I taxikøen stod det tre menn pg ventet. Den ene av dem kom bort til 29-åringen. 

- Jeg avviste ham først, men han kom inntil meg bakfra. Så kom det en hånd rundt midjen, og så kjente jeg en hånd som tok meg på brystet.

- Nok at noen sier noe

29-åringen reagerte spontant, skriver hun på sin egen Facebook.

- Jeg plasserer en albue i mellomgulvet hans og sier "du holder 'pessnævvan' unna!". Han svarer «du kan jo velge - mine 'pessnævva' eller noen andre sine».

Lill-Kristins historie ble plukket opp av Vol.no. Hennes umiddelbare spørsmål var hvorfor i all verden de to mennene som var vitne til hendelsen, ikke gjorde noe.

Hvorfor sa de ikke noe?

- Jeg mener det er viktig at man sier ifra, at man snakker om det. Mange tror at jeg har oppfordret til vold. Men ofte er det nok at noen sier noe. Jeg tror ikke det er mer som skal til, sier Johannesen.

- Man trenger ikke å være stor og sterk mann for å si 'jeg ser hva du gjør'. Vi må si ifra at det ikke er greit. Vi kan ikke leve i et samfunn der vi er for feig for å si ifra.

Stort engasjement

Mandag tok den ene av de to mennene som var vitne til hendelsen, kontakt med 29-åringen fra Sortland. De fortalte at de ikke oppfattet hendelsen.

Samtidig forteller Johannesen om et stort engasjement etter hun fortalte om det som skjedde. De aller fleste hyller henne for åpenheten og at hun tør å si ifra.

Andre mener hun gjør mye ut av det de mener ikke er noen stor hendelse.

- Men det er ikke poenget, sier Johannesen.

- Om man ikke sier ifra om de mindre hendelsene, så er det enda vanskeligere å snakke om de som virkelig er alvorlige, om de alvorlige overgrepene.

Artikkeltags