Rogers i Tromsø legger ned

LEGGER NED: Utestedet Rogers i Tromsø legger ned. 27. januar er siste åpningsdag for det tradisjonsrike utestedet.

LEGGER NED: Utestedet Rogers i Tromsø legger ned. 27. januar er siste åpningsdag for det tradisjonsrike utestedet. Foto:

Etter 56 års drift er utestedet snart historie.

DEL

Utestedet Rogers i Tromsø legger ned og 40 ansatte mister jobben. Det melder NRK Troms.

Til NRK sier daglig leder Stian Michalsen at siste åpningsdag på utestedet er lørdag 27. januar.

Han avviser samtidig at det er økonomiske årsaker til at man legger ned drifta. Huseier har valgt å leie ut lokalene til en annen leietaker, sier Michalsen. Ifølge Rogers-sjefen skal den nye leietakeren drive et nytt utelivskonsept.

– Vi har hatt god drift i mer eller mindre 11 år. Når huseier leier ut lokalene er dette en avgjørelse vi bare må akseptere og ta til etterretning.

Store forandringer underveis

Rogers åpnet dørene i 1962.

– Den gangen hadde vi fullt kjøkken. Det var hvite duker, og folk kunne ta seg en bedre middag. Etterpå var det orkester og dans, har Bjarne Michalsen fortalt Nordlys tidligere.

I 1969 ble det foreløpig stopp for Rogers etter storbrannen i sentrum. Ved gjenåpningen i 1972 gikk familien for samme konsept. Det konseptet ble etter hvert endret.

– Flere gatekjøkken ble etablert på den tida, og folk begynte å spise der. Da la vi om, og vi bygde faktisk gatekjøkken inne på Rogers også, sier Bjarne Michalsen.

STILFULLT: Ved gjenåpningen av Rogers i 1972. Fra venstre: Ester Hemmingsen, Magne Johansen, Arnolda Jensen, Svein Steffensen, Ranveig Johansen og kokk Bjarne Michalsen.

STILFULLT: Ved gjenåpningen av Rogers i 1972. Fra venstre: Ester Hemmingsen, Magne Johansen, Arnolda Jensen, Svein Steffensen, Ranveig Johansen og kokk Bjarne Michalsen.

Tredje generasjon

På 2000-tallet hadde Rogers sin andre pause. Konkurrenten RGH tok over lokalene i sju år under navnene Ovenpå og Play. Men i 2007 gjenåpnet Rogers – denne gang med tredje generasjon – Stian Michalsen – i sjefsstolen.

Stian Michalsen har drevet utestedet fram til nå.

– Trist er jeg også selv, dette er jo i utgangspunktet «barnet vårt», som er drevet av tre generasjoner. Vi er stolte av Rogers, sier han til NRK Troms.

LES MER: Rogers fyller 50 år

Artikkeltags