Konferanse i Tromsø er avlyst

 AVLYSER: Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) i Troms, sier Tromskonferansen er avlyst.

AVLYSER: Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) i Troms, sier Tromskonferansen er avlyst. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkeskommunen avlyser hele arrangementet.

DEL

Tromskonferansen skulle gå av stabelen i morgen og onsdag, men er nå avlyst på grunn av streiken i hotell- og restaurantbransjen. Tromskonferansen er en arena det det offentlige og næringsliver møtes, og 130 deltakere og gjester fra hele landet var påmeldt.

- Konferansen er en arena der politikere, ordførere og folk fra næringslivet møtes. Det er hovedsakelig påmeldte fra Troms, men vi har også gjester fra andre fylker, forteller fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap).

Agendaen er regional utvikling, utdanning og digital strategi. Det skal også deles ut priser til næringslivet.

- Det er for tidlig å si noe om konsekvenser, men vi vil miste en viktig arena der man samler det offentlige og næringslivet. Det er mange deltakere, og de har lagt opp sin timeplan for å kunne komme, konstaterer Myrseth.

Avgjørelsen ble tatt mandag formiddag. Myrseth sier det er gjort i respekt for de som streiker.

- I respekt for de ansatte som er i streik, så avlyser vi konferansen. Vi har streikerett i Norge, og den respekterer vi. Vi håper partene snart setter seg sammen for å finne en løsning på konflikten, sier hun.

Eventuelle økonomiske konsekvenser er det ifølge fylkesrådslederen for tidlig å si noe om. Det jobbes det internt med, sier Myrseth.

Tromskonferansen vil bli gjennomført på et annet tidspunkt. Dato for dette vil vi komme tilbake til ved en annen anledning, opplyser Troms Fylkeskommune i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken