Gå til sidens hovedinnhold

Flere drept i masseskyting i USA

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere mennesker er skutt og drept på et kjøpesenter i Jacksonville nord i delstaten Florida. Én mistenkt gjerningsperson er død.

Skytingen rammet en dataspillturnering som fant sted på senteret, ifølge amerikanske medier.

– Flere drepte på åstedet. Mange er fraktet bort, skriver sheriffens kontor i Jacksonville på Twitter.

Én mistenkt gjerningsmann er funnet død på åstedet for masseskytingen i Jacksonville, og politiet mistenker ikke at det var flere gjerningspersoner.

– Åstedet er sikret, den mistenkte gjerningsmannen var en hvit mann og det var flere vitner til skytingen, opplyser sheriff Mike Williams på en pressekonferanse i Jacksonville søndag.

– Åstedet er stort, og vi ønsker ikke at folk skal komme til sentrum for å observere, tilføyer han.

Ukjent antall drepte

Ifølge TV-stasjonen CBS melder lokale medier at fire personer er døde, og at det er totalt elleve skuddofre. Tallene er ikke bekreftet av politiet.

På en nettoverføring fra dataspillturneringen kunne man høre flere skudd før spillingen i restauranten brått avbrytes.

Jacksonville Landing ligger langs elva St. Johns i sentrum av byen og består av et stort kjøpesenterkompleks med butikker, kafeer og underholdningstilbud.

– Vi finner mange folk som gjemmer seg i avlåste deler av The Landing. Vi ber dere beholde roen og holde dere gjemt. SWAT gjør et metodisk søk inne i The Landing. Vi vil finne dere, vennligst ikke løp ut, tvitret politiet før åstedet ble sikret.

Fotballspill

Deltakerne i turneringen spilte det amerikanske fotballspillet Madden 19. Denne helgen startet den første av fire kvalifiseringsrunder i GHLF Game Bar i Jacksonville, ifølge EA Sports.

En av deltakerne turneringen tvitrer om det han opplevde.

– Turneringen ble nettopp beskutt. Jeg forlater stedet og kommer aldri tilbake. Jeg er virkelig heldig. Kulen traff tommelen min, skriver han på Twitter og beskriver dagen som den «verste i hans liv».

– Jeg vil aldri ta noe for gitt igjen. Livet kan ta slutt på noen sekunder, tilføyer han.

Jacksonville ligger nordøst i Florida og har over 800.000 innbyggere.

Politikere reagerer

Florida-senator Marco Rubio sier han har snakket med lokale myndigheter og venter på mer informasjon om skytingen.

– Nyhetene fra Jacksonville er forferdelige, skriver republikaneren på Twitter.

Flere politikere skriver også at det er på tide å få slutt på masseskytinger i USA.

– Politikere som kun tilbyr tanker og bønn, handler feigt. Det er på tide at vi krever mer, skriver demokraten Ted Deutch, medlem i Representantenes hus i USA.

En masseskyting i USA er definert som en hendelse der fire eller flere personer blir skutt av en og samme gjerningsmann. Så langt i år er det registrert 234 masseskytinger i landet, viser tall fra Gun Violence Archive.

Kommentarer til denne saken