Bente Laugerud bor i Oslo. Mammaen hennes bor på Bardufoss i Troms. Moren (89) får for tiden behandling på Universitetssykehuset Nord-Norge. Bente tok turen fra hovedstaden til Bardufoss for å være ledsager for moren for andre gang, og trengte hotellovernatting fra mandag til tirsdag denne uken.

Byttet hotell

Første gang hun fulgte moren, sjekket hun inn på det splitter nye pasienthotellet Pingvinhotellet i Breivika - som hun fikk anbefaling om gjennom Pasientrreiser.

- Jeg ville jo være nær mamma. Det er jo praktisk å være under samme tak. Men jeg synes prisen på 1150 kroner var nokså stiv. Derfor sjekket jeg denne gangen hva det ville koste å bo på Radisson Blu i Tromsø sentrum, sier Bente Laugerud.

Prisen hun fikk oppgitt: 795 kroner. 

Da ble valget enkelt. Bente Laugerud valgte å bo i sentrum. På Radisson Blu.

- Temmelig stiv pris

- Jeg vil ikke si noe stygt om standarden på hotellet på UNN. Rommene er helt greie, men jeg vil si at den er bedre på Radisson. Der får du virkelig hotellfølelsen og en helt fantastisk frokost, sier Laugerud som ofte bor på hotell i jobbsammenheng.

- Sammenligner man de to opplevelsene, er prisen temmelig stiv på UNN, sier hun.

Denne gangen er hun privatperson og ledsager.

- Jeg føler meg som en uønsket gjest på hotellet på grunn av prisen, sier hun.

For Laugerud er det overkommelig å reise mellom sentrum og sykehuset i Breivika. Hun er vant til å reise.

- Men jeg undrer meg over at det koster så mye å bo på Pingvinhotellet som vanlig gjest. Ikke minst med tanke på eldre mennesker som ønsker å bo nær familiemedlemmer som er innlagt på sykehuset. Også for meg ville det vært mer praktisk å bo nær mamma. Da kan man komme litt til og fra som besøkende, sier hun.

- Som pårørende er man jo av form for avlastning, sier hun.

Blant de dyreste

En prissjekk på Booking.com på viser at akkurat nå er Europas største pasienthotell  Pingvinhotellet et av de dyreste hotelltibudene i Tromsø. En overnatting for en voksen står oppgitt å være 995 kroner for et enkeltrom på det statlige hotellet, inkludert frokost. Det dyreste hotellet i Tromsø, er i følge Booking.com, The Edge med en døgnpris på 1080 kroner.

Driftssjef på Pingvinhotellet bekrefter at standardprisen for et enkeltrom har vært 1150 i perioden siden åpningen for få uker siden. Men understreker at den vil variere. Fra tirsdag til onsdag denne uken er prisen 995 kroner. Prisen ville blitt den samme for Laugerud om hun hadde valgt Pingvinhotellet også denne gangen.

Pettersen har forståelse for at Laugerud synes prisforskjellen på de to overnattingene var stor.

- Samtidig er situasjonen spesiell nå i Tromsø. Det er den alltid på denne tiden.  Det er sommer og sentrumshotellene setter ned prisen for å få opp volumet. Situasjonen vil være en helt annen når sommeren er over, sier Pettersen, som har mange år bak seg som hotelldirektør på Scandic før han ble ansatt som driftssjef på Pasienthotellet.

Byens største

En prissjekk på døgnet 10. september til 11. september i år, gir disse prisene på Booking.com:

Pingvinhotellet: 1350 kroner for et enkeltrom inkludert frokost.

Radisson Blu: 1100 kroner for et enkeltrom inkludert frokost.

Pettersen understreker at hotellet alltid først og fremst vil være sikre på at pasienter ved hotellet får overnattingsplass. Da er den faste prisen 975 per døgn.

483 senger gjør Pingvinhotellet ved Universitetssykehuset (UNN) til byens største hotell.

LES OGSÅ: Slik skal giganthotellet konkurrere mot de andre hotellene