Pasient døde etter «uforsvarlig sen behandling» på UNN

KRITIKK: UNN får kritikk fra Fylkeslegen for det som blir omtalt som «uforsvarlig sen behandling» av en pasient med blodforgtning. Pasienten døde på UNN i Tromsø.  Illustrasjonsfoto.

KRITIKK: UNN får kritikk fra Fylkeslegen for det som blir omtalt som «uforsvarlig sen behandling» av en pasient med blodforgtning. Pasienten døde på UNN i Tromsø. Illustrasjonsfoto.

Artikkelen er over 2 år gammel

En svært alvorlig hendelse, sier fagsjef ved sykehuset.

DEL

En eldre pasient døde på UNN i Tromsø etter det som Fylkeslegen i Troms vurderer som uforsvarlig behandling. Det skriver NRK Troms.

Pasienten fikk alvorlig blodforgiftning, men da han kom inn til UNN i Harstad ble det ikke satt i gang korrekt behandling. Det endte til slutt med at pasienten døde etter overføring til UNN i Tromsø.

– Dette var en svært alvorlig hendelse der en pasient døde. Vi startet behandling for sent hos en pasient med alvorlig blodforgiftning (sepsis), sier medisinsk fagsjef ved UNN Haakon Lindekleiv til NRK.

Sykehuset er enig i vurderingen fra Fykeslegen i Troms.

- Mine tanker går først og fremst til de pårørende, sier Lindekleiv videre til NRK.

Hendelsen skjedde samtidig som det ble gjennomført tilsyn med nettopp håndteringen av pasienter med blodforgftning ved UNN. I tilsynsrapporten fra mars i fjor heter det blant annet at et flertall av pasienter som kom inn til akuttmottaket på UNN Tromsø med den alvorlige tilstanden blodforgiftning fikk uforsvarlig behandling.

Hendelsen ble varslet til Helsetilsynet, opplyser UNN.

Artikkeltags