UNN-leger sendt til Hammerfest for å bistå krisesituasjonen: Ti sykehus-ansatte korona-smittet

DEL

Hele helseregionen Helse Nord stiller opp når Finnmarkssykehuset trenger hjelp etter at flere ansatte i sykehuset er smittet av korona og mange må i karantene.

Totalt er det 12 korona-smittede personer i Hammerfest. Ti av disse er ansatt på sykehuset i Hammerfest - og dette preger naturligvis sykehusdriften.

Der sendes nå helsepersonell fra Helgelandssykehuset, Nordlandssykehuset og UNN skal til Hammerfest for å jobbe.

Det melder Helse Nord i en pressemelding lørdag.

Fredag kveld kom to intensivsykepleiere fra Helgelandssykehuset Mo i Rana til Hammerfest. Flere andre vil framover også bistå.

I første omgang er det laget en bemanningsplan fram til søndag 25. oktober.

Totalt inngår fem intensivsykepleiere fra Mo i Rana, en anestesisykepleier fra Mosjøen og en overlege fra Sandnessjøen.

Videre bistår tre leger fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), en lege fra Nordlandssykehuset, og to intensivsykepleier og tre leger leid inn fra bemanningsbyrå.

– Personellet som jobber i Hammerfest nå, står på og jobber lange dager for å kunne gi nødvendig pasienttilbud til befolkningen. En stor takk til dem og alle andre som nå bidrar. Dette er dugnad og lagspill i stort i regionen, og det viser viktigheten av at vi ser hele foretaksgruppen under ett som ett lag. Jeg er imponert over den dugnadsånden vi viser, sier administrerende direktør i Helse Nord, Cecilie Daae i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken