Gå til sidens hovedinnhold

- En gledens dag for norsk idrett

Artikkelen er over 6 år gammel

Får 403 millioner mer fra staten.

Generalsekretær Inge Andersen beskriver overføringen fra staten på 2,263 milliarder kroner som tidenes innteksløft for norsk idrett.

- En stor del av denne økningen tilfaller lokalidretten. På landsbasis kommer klubbene til å få 300 millioner mer. Det er en økning på 40 prosent. Når det gjelder Troms kommer de til å bortimot 40 millioner kroner til  idrettanlegg, sier Andersen.

403 millioner mer til idretten

Idrettsformålene tilføres totalt 2,263 mrd. kroner noe som er 403 millioner kroner mer enn i fjor. Av dette går 1,053 mrd. kroner til idrettsanlegg landet rundt, hvilket er 198 millioner mer enn i fjor. De lokale aktivitetsmidlene (LAM), som er en kontantstøtte direkte til idrettslagene, er i år på 294 millioner kroner. Dette er hele 85 millioner kroner mer enn i fjor – en økning på 40 prosent. Regjeringen har valgt å øke prosentandelen til LAM fra idrettens andel av spillemidlene fra 11,25 prosent i fjor til 13 prosent i år.

- NIF har fått uttelling for et langsiktig og strategisk arbeid mot Regjeringen og Stortinget mer eller mindre på alle punkter gjennom årets hovedfordeling av spillemidler. Med denne kraftige økonomiske økningen er det viktig at alle bidrar til å senke terskelen for deltakelse og bli medlem i idrettsorganisasjonen, sier generalsekretær Inge Andersen.

- Vi må i enda sterkere grad tilrettelegge for at familier med økonomiske utfordringer kan oppleve idrettsfellesskapet, og ta i mot de utfordringer og den tillit som Kulturminister Thorhild Widvey i dag har gitt til norsk idrett gjennom dette betydelige økonomiske til norsk idrett på et bredt område, avslutter Inge Andersen.

Håper på samarbeid

Fredags formiddag var Andersen til stede under et møte der idretten i Troms diskutere anleggutvikling og samarbeid med Tromsø kommune, fylkeskommunen, universitetet og samskipnaden.

- Noen av planene kan man få til på kort sikt. Andre må man bruke lengre tid på. Men det er veldig viktig at man har evnen til å samabeide, fortsetter Andersen.

Det er klart at området Templarheimen/Krafthallen blir "hjerte" i planene. Idretten har sine planer på Tenmplarheimen, der man skal bygge det nye Tromsøbadet. På sikt skal det komme en ny hall. Studentskipnaden er i sluttfasen når det gjelder planene for Kraft 2. Når den står ferdig skal den inneholde blant annet to flerbrukshaller med 12 garderober, basistreningshall og kampsportsenter.

- Vi håper at vi kan starte arbeidet til neste sommer, sier Hans Petter Kvaal i samskipnaden.

Både Odd Harald Eriksen, Lars Olav Sparboe i Tromsø Idrettsråd og rektor ved Universitetet, Anne Husebekk, slo fast at et samarbeid var mulig og at man på mange måter var avhengig av hverandre.

Norges Idrettsforbund er også blitt enige om å forlenge avtalen de har om om tilrettelegging av studieer for toppidrettsutøvere og topptrenere.

Kommentarer til denne saken