Gå til sidens hovedinnhold

Mistet studieplass etter regnefeil ved UiT. Krever over 600.000 i erstatning

Artikkelen er over 4 år gammel

Universitetet i Tromsø gjorde en tabbe da de regnet ut snittkarakteren til studenten.

Til tross for at kvinnen var kvalifisert til å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Tromsø (UiT), fikk hun ikke plass.

Det skyldes at universitetet i 2014 regnet feil da de skulle gjøre opp kvinnens snittkarakter fra årsstudiet i psykologi, som danner grunnlaget for opptak til profesjonsstudiet.

Det skriver Forskerforum, som omtalte saken først.

Vektet for lett

Kvinnen hadde fått én A og to B-er på årsstudiet. A-en er egentlig verdt 20 studiepoeng, men ble feilaktig vektet til kun ti. Dermed røk studieplassen. Høsten 2014 startet hun ifølge Forskerforum på privat videregående skole slik at hun kunne forbedre karakterene for å komme inn på profesjonsstudiet ved NTNU i Trondheim.

Les også

Dette er de vanskeligste studiene å komme inn på i Tromsø - årsstudium i arktisk friluftsliv er ett av dem

 

Samme høst fikk hun høre at en annen student hadde kommet inn i Tromsø, til tross for at vedkommende hadde dårligere karakterer enn henne. Da tok hun kontakt med universitetet, som bekreftet regnefeilen.

- Det er svært beklagelig for studenten, som rett og slett ble offer for en feil. Vi har nå endret våre rutiner, sier Ingunn Skre, instituttleder på Institutt for psykologi ved UiT.

Krever erstatning

Det hele endte med at studenten fikk tilbud om studieplass på profesjonsstudiet fra høsten 2015, noe hun også valgte å benytte seg av.

Saken stopper imidlertid ikke der. Hun krever nå erstatning fra UiT som ifølge Forskerforum lyder slik:

  • 30.868 kroner for semesteravgift og skolebøker ved privat videregående skole.
  • 98.322 kroner for lån og utgifter fra Lånekassen.
  • 22.500 kroner for forlenget leie av leilighet.
  • I tillegg krever hun kompensasjon for ett års tapt arbeidsfortjeneste som psykolog. Kravet er ikke spesifisert, men ifølge Norsk Psykologforening ligger snittlønnen for autoriserte psykologer på 516.000 kroner i året.

Universitetet kan altså stå overfor et krav på godt over 600.000 kroner, noe de har fått ekstern advokathjelp inn for å vurdere.

- Det er kompliserte vurderinger som tar litt tid, sier Joakim Bakkevold, seksjonssjef ved opptaksseksjonen, til Forskerforum.

Han regner med en avgjørelse i løpet av juni, skriver nettstedet videre.

Les også

Lanserer unikt utdanningstilbud i Tromsø: - Tror at «gamere» vil søke

 

Kommentarer til denne saken