Kjell Arnesen, kjent som keyboardist i det folkekjære bandet Unit Five, er død.

Hammerfest og store deler av det nordnorske musikkmiljøet er i sorg.

- Det er trist at han har gått bort. Det tror jeg hele byen og hele Nord-Norge og store deler av landet synes, sier hammerfestordfører Alf E. Jakobsen til Nordlys.

En av Arnesens beste venner, Tom «Tommen» Hermo, opplyser til Nordlys at Arnesen ble funnet død på ferie på Gran Canaria 1. juledag.

Spilte gratis

Alf Jakobsen fikk beskjeden om dødsfallet på ettermiddagen 1. juledag.

- Kjell har jeg kjent i alle år. Han var en kar vi er veldig stolt av i Hammerfest. Etter at den mest aktive perioden i Unit Five var over, brukte han veldig mye tid på å spille rundt på sykehjem, frivillighetssentralen og i mange andre sammenhenger helt gratis. Han var en kjent og kjær kar i bybildet i Hammerfest, sier Alf E. Jakobsen.

Han trekker også frem Unit Fives rolle i byen:

- De gjorde mange mange hammerfestværinger stolte og markedsførte oss på en god måte.

Arnesen var også aktiv i Hammerfest Arbeiderparti.

- Han sto på senest ved siste valgkamp, og stilte opp i ulike sammenhenger, sier Jakobsen.

Skulle drive med musikk

Arnesen blir det fjerde Unit Five-medlemmet som går bort tidlig i livet.

Dødsfallet skjer knappe tre år etter at Tore Hansen, vokalist i Unit Five, i februar 2013 gikk bort etter lengre tids kreftsykdom.

I 2003 døde Unit Five-gitaristen Tore "Totto" Knudsen, mens trommeslager Rune Akselsen gikk bort i 2007.

Ap-politiker Tom «Tommen» Hermo sørger over tapet av sin venn.

- Vi var blodsbrødre, Kjell og jeg. Han var en fantastisk mann som Hammerfest og Finnmark kommer til å savne, sier Hermo.

 

Stort hjerte

Sammen med kona Tove Pedersen fikk Arnesen blant annet Hammerfests kulturpris i 2013 for sin innsats med blant annet alle gratiskonsertene han holdt for eldre og funksjonshemmede.

- Han hadde et stort hjerte for alle mennesker, også de som ikke hadde det bra, sier Hermo.

Arnesen fikk sitt første politiske verv i høst, som første vara i rådet for funksjonshemmede i Hammerfest.

- Han var veldig politisk engasjert, og spesielt var han veldig opptatt av de svake. Det var hjertesaken hans. Han var både engasjert lokalt, samtidig som han ønsket en bedre verden. Han sa gjerne ting som kom rett fra hjertet, i motsetning til mange andre politikere.

Også Arnesens artistvenn Ketil Stokkan mottok den triste nyheten 1. juledag.

«Jeg besøkte grava til Rune sammen med Kjell i januar 2014. Kjell førtidspensjonerte seg for å komponere musikk under en varmere himmel,- men så ble han også hentet helt opp, kanskje for å spille - eller hvile - sammen med Tore (Hansen) og Rune (Akselsen) ... under stjernene. Hva vet vel vi? Bare trist at Kjell forlot oss så alt for tidlig. Mine kondolanser til Tove og sønnene Kim og Chris», skriver Stokkan i en tekstmelding til Nordlys.

Startet i 1970

Unit Five ble startet i 1970 under navnet Tass og endret i 1975 navn til Unit Four - senere Unit Five da vokalist og låtskriver Tore Hansen vendte tilbake til bandet.

I perioden 1978 til 1982 ga de ut fem musikkalbum og ble kjent for låter som «Nordlending», «På hver sin kant av landet» og «Ængel med skit på vingan». Bandet solgte over 250 000 album.

I 2001 ble Unit Five gjenforent. Siden har de gitt ut to album.