Gå til sidens hovedinnhold

Ung kvinne døde etter fall i Salangselva

Artikkelen er over 1 år gammel

Ei kvinne i 20-årene falt av et badedyr i Salangselva søndag kveld. Mandag morgen bekrefter UNN at kvinnen er død som følge av ulykken.

Mandag morgen bekrefter UNN at kvinnen som falt av et badedyr i Salangen søndag kveld, er død.

Det ble satt i gang en redningsaksjon etter at kvinnen ble meldt savnet i Salangselva ved 21-tiden søndag kveld.

Klokken 21.53 søndag meldte politiet at hun var lokalisert. Hun ble hentet opp og sendt til UNN med luftambulanse.

– Vi fikk melding klokken 20.50 om at en person var savnet i elva. Det var to personer på et flytedyr i elva. Flytedyret veltet og begge falt ut i elva. En av dem har kommet seg på land, tok seg opp til bebyggelse i nærheten og ba om hjelp. Den andre var da savnet, sier Eirik Kileng, operasjonsleder ved Troms politidistrikt, til Nordlys.

Luftambulanse med dykkere fra Tromsø, samt luftambulanse fra Evenes rykket ut. Kort tid etter ankomst fant de en kvinne i 20-årene i elva.

– Hun ble funnet på nedsiden av Kistefossen, og ser da ut til å ha blitt tatt med elva ned dit da den er stri og stor nå. Det ble iverksatt førstehjelp på stedet, sier Kileng i politiet.

Pressevakt ved UNN, Solveig Jacobsen, opplyste søndag kveld at kvinnen er i 20-årene, og at hun ankom sykehuset ved 22.30-tiden.

Personen som kom seg til land på egenhånd skal ikke være skadet, men var i sjokk opplyser Kileng. Dette var også en kvinne i 20-årene.

Salangselva renner fra Bones i Bardu og munner ut i havet i Sjøvegan i Salangen.

Redningsaksjonen foregikk om lag ti kilometer oppstrøms fra elvemunningen, på nedsiden av den omtrent ti meter høye Kistefossen.

Kommentarer til denne saken