Fiskeren Evgeny Doronin (36) etterlater seg kone og ett barn: - En svært godt likt ansatt og kollega

Artikkelen er over 3 år gammel

Evgeny Doronin mistet livet i den tragiske arbeidsulykka om bord på fiskebåten M/S Fugløyfjord.

DEL

Under innhaling av fiskeredskaper kom maskinist og fisker Evgeny Doronin (36) fra Arkhangelsk i Russland i klem, og døde senere av skadene mens båten var på fiske utenfor Bjørnøya i Barentshavet.

Evgeny etterlater seg kone og et barn. De etterlatte tar tapet svært tungt og fortviler over å miste sin kjære, heter det i et presseskriv.

Skipper om bord på båten, Roger Nilsen, har forfattet presseskrivet til media der han redegjør for ulykken. Nilsen skriver at vinsjen som styrte innhalingen er fjernstyrt fra skippers posisjon på fartøyet, og at den omkomne ikke er til å laste for hendelsen.

- Han utførte alltid sitt arbeid på en meget tilfredsstillende måte gjennom 9 år i rederiet. Evgeny Doronin var maskinist og fisker om bord, han snakket flytende norsk og var en svært godt likt ansatt og kollega.

Nilsen beskriver hva som skjedde om bord på fiskebåten, da hendelsen oppsto.

- Fartøyets mannskaper startet umiddelbart gjenoppliving og prøvde gjennom 2,5 time å holde liv i den skadde ved bruk av hjerte-lunge redning. Sysselmannens helikopter fra Svalbard ankom etter dette og fortsatte gjenoppliving i 30 minutter. Evgeny Doronin ble erklært død av helikopterets lege som deretter tok den forulykkede med til Svalbard.

Nilsen skriver at hendelsen har gått hardt inn på mannskapet om bord. De har mistet en nær venn og kollega.

- Den forulykkedes familie ble varslet på raskest mulige måte og ivaretas på hjemsted av øvrige familie med venner og har fortløpende kontakt med rederiet.

Begravelsen vil finne sted i Arkhangelsk. Rederiet vil også være til stede, står det i skrivet.

- Rederiet prøver i en vanskelig tid å ta vare på de etterlatte og fartøyets mannskaper etter beste evne samtidig som mange praktiske oppgaver skal utføres. Vi vil benytte anledningen til å takke Kystvaktskvadron Nord, Sysselmannens Heliteam, KV Andenes og Tromsø Kommunes kriseteam for all hjelp i forbindelse med hendelsen.

Nilsen skriver at de har forståelse for media og offentlighetens stadige behov for informasjon om hendelsen men vi håper med dette at den omkommendes familie og fartøyets mannskaper i det videre kan gis den nødvendige ro og fred til å bearbeide sin sorg og sine følelser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken