Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold

Silje Suhr-Stamnes og mannen Rune holdt mandag på å kjøre på en ulv ved Alteidet i Kvænangen.

Det skriver Altaposten.

Det har vært en ulv i området tidligere i måneden og det er slett ikke usannsynlig at dette er den samme ulven som blant annet angrep simlene  til reindriftssamen Nils Ante Gaup for et par uker siden. Også det i Kvænangen kommune.

Suhr-Stamnes forteller dette til Altaposten om det spesielle møtet:

– Vi skulle til Tromsø for å hente en hundevalp mandag denne uka. Akkurat i det vi kjørte over fylkesgrensa mellom Finnmark og Troms, på Alteidet innerst i Langfjorden, løp et stort dyr over E6. Rune måtte bråbremse. Klokka var 08.20, jeg sjekket, sier Silje til Altaposten.

De to så ifølge avisa på hverandre og stilte det samme spørsmålet: "Var det virkelig en ulv?".

– Den var stor, rask og veldig spenstig. Vi fulgte den i noen sekunder. Den sprang av gårde og forsvant mellom noen hus og ble borte. Rune sa til meg; «dette forteller vi ikke til noen. Ingen kommer til å tro oss uansett», forteller Silje til Altaposten.

Statens Naturoppsyn rykket ut med to mann fra Alta-kontoret og naturoppsyn Rune Somby sier til Nordlys at de fulgte sporene i 4,6 kilometer.

- Utfra sporene og adferden mener vi at det er ulv. Det var store spore, men det er vanskelig å skille ulv og hund. De er jo i familie, sier Somby.

Det sikreste er å sikre seg DNA, enten gjennom hår eller ekskrementer. Det lyktes de ikke med denne gangen.

Somby regner det som sannsynlig at dette er den samme ulven som har oppholdt seg i Troms den siste måneden.

LES OGSÅ: Dette er "Målselv-ulven"