Gå til sidens hovedinnhold

Ti kilometer. Åtte ganger. På 24 timer

Artikkelen er over 6 år gammel

Guro Skjeggerud fra Tromsø vant Halden Ultraintervall - et løp for de aller seigeste.

Guro Skjeggerud jobber til daglig på Grønnåsen skole. I helgen vant hun Halden Ultraintervall, et løp som setter løperne på større prøvelser enn de fleste. Bare se på dette.

Ti kilometers løype. Åtte ganger. På 24 timer. Med start hver tredje time.

- Jeg liker å løpe ultraløp. Langt og lenge, og helst i terrenget. Dette var et nytt konsept, og det var artig å prøve, sier Guro Skeggerud til Nordlys.

Godt trent

Totalt stilte 42 til start. 38 fullførte. Skjeggerud vant dameklassen suverent, og ble nummer seks totalt. Det er sterkt. Og seigt.

Spesielt med tanke på at snittiden på de totalt 80 kilometerne var på fire minutter og 30 sekunder. Prøv selv en kilometer på den tiden. Og se for deg 79 til, i løpet av et døgn.

- Det er jo sært, når man står der klokka 03.00 om natta, og skal begynne på løp nummer seks. Men det var kjempeartig, og veldig sosialt. Alle har den samme interessen, og bodde i samme gymsal på samme skole, sier Skjeggerud.

Hun kom ikke uten grunnlag til prøvelsene.

- Jeg har trent godt, og vet jeg er i god form.

Likevel ergret hun seg over totaltiden til slutt. På seks timer og 30 sekunder.

- Det var 30 sekunder over målet jeg hadde før start. Målet var snittid per løp på 45 blank. Det ble 45.04. Men det må være godkjent, sier Guro.

Som innrømmer en liten tabbe i starten.

- Jeg åpnet for hardt. Nøkkelen med slike løp er å løpe jevnt. Jeg begynte med 42,12 på det første løpet, som er en veldig bra tid på mila for min del. I tillegg slo jeg Kari Langerud i spurt! Det var ikke særlig smart, humrer hun.

Unngikk mageproblemer med erfaring

Det ble et døgn med lite søvn. Og lite mat.

- Jeg sov vel kanskje 45 minutter mellom løpene på natta. Eller søvn, og søvn. Man slapper i alle fall av. Og du må være flink å ta i seg næring. Mange slet der, fordi de spiste for mye fast føde og fikk mageproblemer. De løp rundt og spydde og dreit i og mellom løpene. Du kan ikke spise så mye. Jeg har lært meg å få i meg energidrikker, som kroppen tar opp kjappere enn mat, og ble ikke dårlig, sier Skjeggerud.

Hun deltar årlig i flere langløp. Neste sommer er Ultraløp på hjemmebane i Tromsø et av de store målene.

Mandag er ungdomsskolelæreren tilbake på jobb. Fridag er uaktuelt, tross de fysiske prøvelsene i et døgn.

- Ja, herlighet, jeg skal selvfølgelig på jobb. Men jeg har sagt fra til faglederen at jeg kanskje ikke kommer til å være helt på topp, ler Guro Skjeggerud.

Kommentarer til denne saken