SISTE: Ulrik Yttergård Jenssen klar for TIL frem til 2019

Ulrik Yttergård Jenssen er klar for TIL.

Ulrik Yttergård Jenssen er klar for TIL.

Artikkelen er over 2 år gammel

Avtale på tre og et halvt år.

DEL

Ulrik Yttergård Jenssen (20) er klar for TIL. Det er innkalt til en pressekonferanse på Alfheim onsdag formiddag, der tema er at en «ny og spennende spiller har signert for TIL».

Nordlys vet at dette gjelder unggutten som dro til den franske storklubben Lyon som 16-åring.

Spilleren og klubben er etter det Nordlys erfarer enig om en avtale som gjelder for tre og et halvt år, altså ut 2019-sesongen.

Vil til utlandet igjen

Et av de tyngste punktene i forhandlingene skal ha vært utdanningskompensasjonen som Lyon har krav på fra TIL. I utgangspunktet han den franske klubben krav på to millioner kroner for Yttergård Jenssen, og TIL har sikret seg hjelp fra eksterne medhjelpere for å få til en avtale.

Nordlys kjenner til at TIL og deres investorer betaler beløpet på to millioner kroner.

TIL har de siste 14 dagene jobbet hardt for å sikre seg signaturen til U21-landslagsspilleren, noe Nordlys kunne avsløre for halvannen uke siden. De siste dagene skal det ha vært en tett dialog mellom TIL, Yttergård Jenssen selv og hans agent Kent Karlsen – da siste hinder var å finne ut om 20-åringen egentlig ville slå til på en retur til gamleklubben eller ikke.

Det har blitt lett etter mulige klubber i utlandet som kan betale Lyons krav og tilby førstelagsfotball, men til slutt skal valget nå ha falt på TIL – da med et sterkt ønske fra Yttergård Jenssen om å komme seg ut til andre ligaer igjen etter hvert.

– Kommer jeg hjem nå, er det for å komme ut igjen. Jeg har ikke som mål å spille i eliteserien hele karrieren, uttalte unggutten nylig til Nordlys.

Det skal imidlertid ikke foreligge noen klausul om å komme seg ut igjen i den nye avtalen, men trolig er det en felles forståelse om at ting legges til rette hvis rett klubb kommer på banen.

Annen norsk interesse

20-åringen har hele veien vært klar på at dersom det ble en retur til norsk fotball nå, var TIL klubben han ønsket å spille for.

Det til tross for at han selv har bekreftet en interesse fra andre norske klubber.

Ulrik Yttergård Jenssen har fortsatt til gode å spille obligatoriske klubbkamper på seniornivå, men han har i Lyon vært fast på rekruttlaget, trent jevnlig med A-laget og også fått sjansen blant annet mot Arsenal i treningskamp.

Han har også vært et fast valg på det norske U21-landslaget i en lengre periode, og ble i mai tatt med i sin første A-landslagstropp til kampene mot Portugal, Island og Belgia. Der kom han imidlertid aldri på banen.

Med returen til TIL blir Yttergård Jenssen den femte 1996-modellen i klubbens A-stall – sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen.

Nordlys kommer tilbake med mer.

Artikkeltags