Gå til sidens hovedinnhold

Full tillit til Ulrik da Norge sikret viktig poeng i jakten på EM-plass

Artikkelen er over 5 år gammel

Sterkt resultat av U21-landslaget.

Tromsøgutt og Lyon-spiller Ulrik Yttergård Jenssen (19) spilte hele kampen for det norske U21-landslaget mot Sveits mandag.

De norske guttene tok med seg et sterkt 1-1-resultat hjem, etter en perlescoring av Sarpsborg 08s Anders Trondsen.

Dette var det første poengtapet til Sveits i kvalifiseringen.

– Imponert

– Jeg er imponert over hvordan gutta står opp og kommer tilbake etter noen tøffe perioder før pause. De viste at de takler en skikkelig internasjonal bortekamp mot et lag som er seedet høyere enn oss. Kollektivet var sterkt i dag og vi kom tilbake og ble oss selv igjen i andreomgang, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no, og legger til:

– Vi fikk med oss et veldig viktig poeng i dag, og det er vi fornøyd med.

Norge står med to seire, én uavgjort og ett tap etter fire kamper, og topper nå gruppen med sine sju poeng.

Det er riktig nok spilt et ujevnt antall kamper. Sveits har bare spilt tre, og England – det eneste laget som så langt har slått Norge – står bare med én spilt kamp før de møter Kasakhstan tirsdag.

Nesten ett års pause

Norge er nå halvspilt i sin kvalifisering, og de tre foregående kampene ble alle spilt på hjemmebane. Det betyr at det venter tre tøffe bortekamper, i tillegg til hjemmemøtet med Sveits, når kvalifiseringen starter opp igjen i september neste år. Så veien til EM 2017 blir fortsatt en vrien utfordring.

– Vi fikk med oss et viktig poeng i dag og EM-håpet lever før kvalifiseringen starter opp igjen til høsten, sier Smerud til NFFs nettside.

I ung alder har den tidligere TIL-spilleren Ulrik Yttergård Jenssen blitt et fast valg på U21-landslaget til Leif Gunnar Smerud, sammen med stopperkollega og Brann-spiller Jonas Grønner.

Neste oppdrag med flagget på brystet er privatlandskamper mot Polen og Irland i november.

 

Kommentarer til denne saken