Tromsøgutten og tidligere TIL-spiller Ulrik Yttergård Jenssen er hjemme i Tromsø, der han egentlig bare venter på at kontrakten med danske FC Nordsjælland skal gå ut 30. juni.

Foreløpig er det ikke klart hva som blir den neste klubben til 1996-modellen som runder 25 år i juli etter over 100 kamper i dansk fotball.

I den siste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos røper han overfor Martin Skaug, Jonas Høylo Fundingsrud og sportsleder Anders Mo Hanssen at han sist vinter hadde muligheten til å ta steget til en klubb i amerikansk Major League Soccer.

Hvilken klubb det var og hvorfor han valgte å takke nei til det finner du ut ved å høre på episode 74 her:

Blir far i høst

I episoden deler Yttergård Jenssen sine tanker om fotballfremtiden, der han har klare tanker om hvilket nivå han ønsker å spille på – og at han burde være med i vurderingen rundt et norsk landslag.

Han snakker også litt om den øvrige fremtiden, der han og kjæresten Julie Andersen venter sitt første barn til høsten.

Den venstrebeinte forsvarsspilleren fikk i oppveksten hospitere opp med eldre lag i Fløya, og som 16 år gammel TIL-spiller tok han steget til akademiet til franske Lyon – der han både fikk trene med A-laget og blant annet spilte mot Arsenal i sommerturneringen Emirates Cup.

Han viser litt engasjement rundt temaet talentutvikling. Tidlig utvelgelse har vært et ømtålig tema i Norge, men 24-åringen mener man må tørre å satse tidlig.

– Jeg synes folk skal roe seg litt ned her oppe, sier han blant annet.

I den siste podkastepisoden kan du også finne ut hvorfor TIL egentlig var Ulriks «hatlag» i mange år i oppveksten, og det diskuteres både TIL2020, oppstart av PostNord-ligaen, samlingen av TILs supportere og ordvekslingen mellom Ole Martin Årst og Runar Espejord.

Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Soundcloud