Det får NTB opplyst fra Eides familie.

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Ida Eide var søster av landslagsløperen Mari Eide (28). Søsteren har reist hjem fra langrennskvinnenes treningssamling i Livigno etter beskjeden om søsterens bortgang.

Funnet etter 3,3 kilometer

Ida Eide ble funnet livløs av forbipasserende et stykke utenfor løypa der Norgesløpet på Jessheim gikk lørdag. Hun var ubevisst og pustet ikke da hun ble funnet.

– Melder av hendelsen gikk i gang med hjerte- og lungeredning umiddelbart. Hun ble fløyet med luftambulanse til Ullevål og pustet da med hjelp, sier operasjonsleder Tom Sandberg i politidistrikt Øst til Oppland Arbeiderblad.

Eide døde senere på sykehus.

Nettavisen har snakket med arrangør Nils Kr. Wiig hos Norgesløpet:

– Dette er veldig trist, vi har ingen å miste på våre arrangement, så dette preger oss sterkt. Politiet tok kontakt med oss for å få bekreftet navnet etter at hun ble funnet utenfor løypen, forteller Wiig til Nettavisen.

Han forteller at hun hadde løpt cirka 3,3 kilometer før hun har valgt å stoppe. 

– Alt tyder på at hun lå langt fremme i felt, men så har hun forlatt løypen etter cirka 3,3 kilometer. Hun ble funnet et stykke utenfor løypen, sier Wiig til Nettavisen. 

– En helsesak

Politiførstebetjent Anne Kathrine Hoffseth Gundersen ved Ullensaker lensmannskontor bekreftet tidligere mandag dødsfallet:

– Kvinnen i 30-årene har vært med på Norgesløpet, og hun ble funnet bevisstløs av forbipasserende og ble fløyet til sykehus. Søndag fikk vi melding fra sykehuset om at hun hadde avgått med døden, sier Hoffseth Gundersen til Nettavisen.

– Det blir regnet som en helsesak. Det er ikke skjedd noe kriminelt, og politiet vil ikke har noe mer befatning med saken, sier Hoffseth Gundersen.

Politiet skal ha varslet arrangøren om det som hadde skjedd.