TIL ankommer tilbake fra treningsopphold i spanske La Manga i løpet av tirsdag kveld.

Etter planen skulle Alfheim ha vært klar for å benyttes fra 1.mars. Bildet er tatt tirsdags formiddag. Den viser at Alfheim-matta ikke akkurat er spillklar...

– Da jeg målte snødybden i går var den 93 centimeter, i utkanten av banen. Det er noen kilo med snø som må fjernes før Alfheim-matta blir klar, sier nyansatt mediekonsulent i TIL, Nils Jarle Sætre, til Nordlys.

Slik ser det ut på Alfheim: Her skulle TIL trent onsdag

– Ikke råd

Tirsdag startet arbeidet med å fjerne snøen som ligger som et tungt teppe over underlaget der TIL skal trene.

– Det vil nok ta noen dager før alt er borte. Planen er at spillerne skal trene her fra mandag av, sier Sætre.

Grunnen er økonnomi. Besparelsen med å vente med å sette på varmen i Alfheim-matta i februar til mars, er 55.000 kroner

– Vi har ikke råd i den situasjonen vi er i nå til å bruke 55.000 kroner for å kunne trene i to dager ekstra på Alfheim, sier TIL-direktør Ulf Johansen.

TIL-trener Steinar Nilsen hadde planlagt å starte treningen ute på Alfheim når laget returnerte denne uka. Det må nå utsettes, og «Gutan» kommer til å benytte seg av Skarphallen, i tillegg til å trene utendørs i Tromsdalen i dagene fremover.

– Steinar har full forståelse

Nilsen og trenerapparatet vil helst ikke trene inne i Skarphallen på grunn av det tørre underlaget, som gir større friksjon og dermed øker faren for skader, med bare en knapp måned igjen til seriestart.

Men TIL-treneren er inneforstått med situasjonen.

– Steinar og trenerapparatet har full forståelse for den avgjørelsen som er tatt, det er en viktig presisering. Vi må spare de pengene vi kan, sier Ulf Johansen.