Lokale myndigheter i Ukrainas hovedstad Kyiv advarer befolkningen om at det pågår gatekamper mot russiske styrker og oppfordrer folk til å søke ly.

Advarselen ble utstedt tidlig lørdag morgen. Folk blir oppfordret til å benytte seg av tilfluktsrom og å unngå å være nær vinduer eller ute på balkonger.

Folk blir også bedt om å ta forholdsregler og unngå å bli truffet av skudd eller gjenstander.

Ifølge den ukrainske hæren skal det dreie seg om kamper nær en militærenhet vest for byens sentrum.

Russiske styrker så ut til å omringe Kyiv fra flere fronter natt til lørdag, og første halvdel av natten ble det observert og hørt eksplosjoner og lysglimt i byens utkanter. I løpet av natten opplyste også hæren at den hadde slått tilbake et russisk angrep på en av hovedveiene i Kyiv.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sendte lørdag morgen ut et videoopptak av seg selv i sentrum av Kyiv, der han lover å kjempe for landet.

– Jeg er her. Vi kommer ikke til å legge ned noen våpen. Vi skal forsvare landet vårt, fordi våre våpen er vår sannhet, sier han i det som ser ut til å være et mobilopptak han har laget selv.

I opptaket avviser han påstander om at han har overgitt seg eller flyktet, og sier at det verserer mye falsk informasjon der ute.

Også natt til lørdag sto han fram på et videoopptak sammen med blant annet landets statsminister, da utendørs ved presidentpalasset.

– Landets skjebne avgjøres akkurat nå, sa han da, og advarte mot at Russland var ventet å starte stormingen av hovedstaden.