«Ukespeilet er tilbake. Anledningen er selvsagt århundrets viktigste sak. I alle fall i Nord-Norge»

Av

Ukespeilet: PCI-spesial

DEL

SkråblikkUKESPEILET:

Ukespeilet er tilbake. Anledningen er selvsagt århundrets viktigste sak. I alle fall i Nord-Norge. Det vil si; det er i alle fall århundrets viktigste sak i Bodø.

I alle fall i visse miljøer i Bodø. Det vil si; det er i alle fall århundrets viktigste sak i hodet til en som heter Rune Nilsen, som jobber i en ukjent avis som kaller seg Bodø Nu. Vi snakker selvsagt om etableringen av et PCI-senter ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Rune Nilsen avviser påstanden.

- Jeg bryr meg ikke om PCI-senteret. Det eneste jeg bryr meg om, er at Skjalg Fjellheim i Nordlys ikke skal få viljen sin.

Mens debatten går i den nordnorske andedammen (les: Nordnorsk redaktørforening), teller Helse Nord-styreleder Marianne Telle på knappene. Hun vurderer å utsette saken for 457. gang.

TELLE: - Gratulerer med dagen! 
- Jeg hadde bursdag i august. 
- Ja, vi utsatte den.

TELLE: - Gratulerer med dagen! - Jeg hadde bursdag i august. - Ja, vi utsatte den.

I iTromsø, som er ei lokalavis i Tromsø, sitter sjefredaktør Stig Jakobsen og skriver før han tenker.  «Bodø bør få PCI-senteret, så de kan operere bort blindtarmen Vadsø», melder Jakobsen.

JAKOBSEN: Om jeg skriver fort? Leverte akkurat lederen for 17.mai. Synes forresten vi burde bruke engelske flagg. Mye finere.

JAKOBSEN: Om jeg skriver fort? Leverte akkurat lederen for 17.mai. Synes forresten vi burde bruke engelske flagg. Mye finere. Foto:

I den samme lokalavisa i Tromsø, altså iTromsø, sitter også Egon Holstad. – Jeg driter i PCI-debatten. Jeg har mye viktigere ting å gjøre. Nå skal jeg kåre de fem kuleste, australske platecovrene fra 80-tallet.

EGON: Beste keivhendte bassist fra Swindon? Ett øyeblikk, så kommer jeg med ei liste.

EGON: Beste keivhendte bassist fra Swindon? Ett øyeblikk, så kommer jeg med ei liste. Foto:

Justisminister Per-Willy Amundsen vurderer å boikotte hele debatten. – Dette er kampanjejournalistikk fra ende til annen fra Pravda, jeg mener Nordlys.

En annen Amundsen, tidligere Pravda/Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen, som nå har fått ansvaret i Arbeiderpartiet for oppdragelse av redaktører og journalister, synes derimot at Nordlys er blitt altfor høyrevridd.

AMUNDSEN: Selvfølgelig kan du mene hva du vil. Men hvis det ikke er hentet fra Håkon Lie skal jeg knekke deg som ei lus.

AMUNDSEN: Selvfølgelig kan du mene hva du vil. Men hvis det ikke er hentet fra Håkon Lie skal jeg knekke deg som ei lus. Foto:

- Jeg har innkalt Nordlys-ledelsen til mitt kontor. De trenger en leksjon i Arbeiderpartiet og sosialdemokratiets historie, slår Hans Kristian Amundsen fast.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik i Finnmark kaster seg inn i debatten. – Gamvik er den naturlige PCI-hovedstaden. Vi krever også leddbusser, trikk og fire kaffe latte-barer, sier Vassvik.

Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo etterlyser «flerdimensjonale og relasjonelle» perspektiver i debatten. – Vi må optimalisere den flerdimensjonale dimensjonen og ha fokus på relasjonell optimalisering av den individuelle prestasjonsgruppa og samspillsdimensjonen, sier Høgmo i en oppklarende kommentar.

HØGMO: Ser du tåka der bak? Det skjer hver gang jeg snakker. Skjønner ikke hva det kommer av. Vil du høre et dikt forresten?

HØGMO: Ser du tåka der bak? Det skjer hver gang jeg snakker. Skjønner ikke hva det kommer av. Vil du høre et dikt forresten? Foto:

Tromsø og Nord-Norges store velgjører, Bergensmilliardæren Trond Mohn, kvitterer ut løsningen. – Nord-Norge fortjener to PCI-sentre. Vi beholder det som ligger i Breivika og legger det andre til Alfheim stadion. Send regningen til meg.

MOHN: - Hvorfor har du hendene nedi lomma mi Tor?
INGEBRIGTSEN: - Helt standard undersøkelse her på UNN. 
MOHN: Okei. Ta en tusenlapp når du først er der.

MOHN: - Hvorfor har du hendene nedi lomma mi Tor? INGEBRIGTSEN: - Helt standard undersøkelse her på UNN. MOHN: Okei. Ta en tusenlapp når du først er der. Foto:

Artikkeltags