Uka blir en berg og dalbane, varsler meteorologen: – Det er mye å glede seg til

BADETEMPERATURER: Det er kanskje ikke så varmt i vannet ennå, men i lufta blir det riktig så fint. I helga kan vi igjen få over 20 grader, varsler meterologen.

BADETEMPERATURER: Det er kanskje ikke så varmt i vannet ennå, men i lufta blir det riktig så fint. I helga kan vi igjen få over 20 grader, varsler meterologen. Foto:

Er vi heldige får vi temperaturer godt over 20 grader, sier statsmeteorologen.

DEL

Uka begynner kanskje ikke så veldig sommerlig, men de ensifra temperaturmålingene varer ikke lenge.

Allerede tirsdag kveld begynner gradestokken på oppturen, sier statsmeteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Pernille Borander.

– På onsdag kan vi få en 18–20 grader her i Tromsø, mens det kan bli enda varmere på indre strøk, sier hun til Nordlys.

Men høytrykket er forbigående. Allerede torsdag synker temperaturen igjen.

– Vi får en berg og dalbane av en uke når det kommer til temperaturene. Helga begynner å se veldig bra ut. I beste fall får vi temperaturer mellom 20 og 25 grader i indre strøk av Troms. I Tromsø kan vi håpe på en 18–20 grader.

Men som alltid, usikkerheten øker når man skal spå været flere dager fram i tid. Fint helgevær blir trolig avløst av kjøligere vær igjen. Høytrykkene som bygger seg opp i to runder den neste uke er trolig begge ustabile.

– Det er lite som tyder på at de blir liggende. Det første høytrykket, som bygger seg opp til onsdag, forsvinner raskt østover. Så bygger det seg opp et nytt høytrykk til helga. Men heller ikke dette ser ut til å bli liggende, forklarer Borander.

Men oppsummeringen er så absolutt positiv.

– Det er mye å glede seg til i uka som kommer.

Artikkeltags