Studentparlamentsleder har fortsatt tillit

EKSTRAORDINÆRT MØTE: Mandag kveld behandlet Studentparlamentet mistillitsforslaget mot leder Ida-Sofia Seppola Asplund. Her rett før det ble bestemt at møtet skulle gå for lukkede dører.

EKSTRAORDINÆRT MØTE: Mandag kveld behandlet Studentparlamentet mistillitsforslaget mot leder Ida-Sofia Seppola Asplund. Her rett før det ble bestemt at møtet skulle gå for lukkede dører. Foto:

Det er konklusjonen etter det ekstraordinære møtet i Studentparlamentet ved UiT mandag kveld.

DEL

Studentparlamentet vedtok ikke mistillitsforslaget rettet mot leder Ida-Elise Seppola Asplund. Dermed har hun fremdeles tillit fra parlamentet, og skal fortsette å lede det øverste studentpolitiske organet ved UiT Norges arktiske universitet fram til sommeren. Det melder avisa Khrono.

Mistillitforslaget var det eneste som sto på agendaen på det ekstraordinære møtet mandag kveld.

— Vi har forståelse for at det er vanskelig å unngå at denne saken blir personlig, men oppfordrer likevel til å diskutere sak og ikke person, sa Mathias Brattli Agaze i kontrollkomitéen da han innledet møtet.

Møtet gikk for lukkede dører. Som hovedregel skal alle møter i Studentparlamentet gå for åpne dører, men vedtektene tillater at enkelte møter lukkes for offenltigheten - dersom det er flertall for det i parlamentet. Pressen ble sendt ut på gangen allerede under da parlamentet skulle stemme om dette.

Parlamentet begrunnet lukkingen dette med hensynet til enkeltpersoner.

Maktmisbruk

Det var Cecilie Mathisen, listeleder i Moderat liste, som for et par uker siden fremmet mistillitsforslaget mot Asplund.

Bakgrunnen for forslaget var «en lang rekke utfordringer og problematiske hendelser på parlamentskontoret. I tillegg til hva vi anser som maktmisbruk og forskjellsbehandling av kontorets medlemmer– er hovedgrunnen at det foreligger en trakasseringssak». Det kommer fram i et notat Khrono har fått tilgang til.

Asplund har fått notatet tilsendt. Hun sier til avisa at hun ikke kjenner seg igjen i påstandene.

Mathisen fikk utvidet taletid på kveldens møte.

Studentparlamentet ved UiT består av 31 valgte studenter. Disse møtes månedlig for å diskutere saker som angår studentene og UiT.

LUKKEDE DØRER: Både presse og andre som ikke tilhørte Studentparlamentet måtte ble sendt ut på gangen under møtet mandag kveld.

LUKKEDE DØRER: Både presse og andre som ikke tilhørte Studentparlamentet måtte ble sendt ut på gangen under møtet mandag kveld. Foto:

Artikkeltags