UiT ønsker å bygge Norges vakreste campus

BYGGEPLANER: UiT har kjøpt det gamle Ullageret og transformatorstasjonen i Havnegata 8 av Harstad kommune, og er et steg videre i planene, skriver universitet på sin egen nettside.

BYGGEPLANER: UiT har kjøpt det gamle Ullageret og transformatorstasjonen i Havnegata 8 av Harstad kommune, og er et steg videre i planene, skriver universitet på sin egen nettside. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil utvikle en mer attraktiv campus i Harstad.

DEL

Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet har kjøpt det gamle Ullagret og transformatorstasjonen i Havnegata 8 fra Harstad kommune.

Dette opplyser universitetet om på deres egne hjemmesider.

– Dette bidrar til å knytte campus og Harstad sentrum tettere sammen, samtidig som regionen kan få en spennende møtearena for fremtiden, sier rektor Anne Husebekk til hjemmesiden.

1500 kvadratmeter

UiT laget i 2017 en plan for å utvikle en mer attraktiv campus i byen. Nå har de inngått et samarbeid med Harstad kommune for å fullføre prosjektet.

Saken fortsetter under bildet.

HAVNEGATA: Området skal kunne være en møteplass for studenter, ansatte og øvrig befolkning i Harstad.

HAVNEGATA: Området skal kunne være en møteplass for studenter, ansatte og øvrig befolkning i Harstad. Foto:

– Ideen bak planen er tidsriktig og inviterer til bruk av campus utover kjernetida. UiT skal tilby et innbydende, moderne og ikke minst stimulerende læringsmiljø for våre studenter. Realiseringen av campusutviklingsplanen vil bidra til å gjøre campus i Harstad til et enda bedre sted å være, sier Husebekk.

Ullagret er på 1500 kvadratmeter, og er anbefalt omgjort til en uformell lærings- og sambruksarena i sentrum. Også nye undervisningsarealer og studentfasiliteter er aktuelt.

Viser at de mener alvor

Harstad kommune er tilfreds med utviklingen.

– Jeg er glad for at vi har kommet til enighet med UiT om en avtale. Denne avtalen viser at både Harstad kommune og universitetet mener alvor med campusutviklingsplanen. UiT kan nå gjøre om det gamle Ullageret til en arena for kreativ læring og innovasjon, sier rådmann i kommunen, Hugo Thode Hansen, til Uit.no.

Artikkeltags