Her er Tromsøs nyeste uteservering

KAFFE UTE: Nå har ungdomshuset Tvibit i Tromsø fått uteservering. Den gleder daglig leder Margrete Lind seg til å ta i bruk.

KAFFE UTE: Nå har ungdomshuset Tvibit i Tromsø fått uteservering. Den gleder daglig leder Margrete Lind seg til å ta i bruk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tvibit, ungdomshuset for unge mellom 15 og 25 år, får uteservering.

DEL

Kafé Kringla på Tvibit i Tromsø har fått uteservering. De søkte om dette for flere uker siden, og for cirka én uke siden kom godkjennelsen fra kommunen.

- Vi ville ha uteservering for å gjøre kaféen litt hyggeligere, og for å utnytte det store fortauet vi har utenfor. Her har vi sol fra tidlig formiddag til tidlig kveld, og det blir veldig lunt og deilig her på varme sommerdager. Det synes jeg er fint å få utnyttet, sier Margrete Lind, daglig leder av kafeen, til Nordlys.

Hun sier de også ønsket uteservering for å synliggjøre at det er en kafé inne på Tvibit-huset.

- Det er faktisk en del som ikke vet om det.

LES OGSÅ: Kulturministeren åpnet nye Tvibit: - Jeg er sikker på det vil komme verdensstjerner ut av Tvibit

Ønsket det i ett år

Fortauet utenfor ungdomshuset i Parkgata var akkurat stort nok til at uteserveringen kunne bli en realitet.

- På grunn av trafikksikkerhet måtte det være minst tre meter fra bordene til veien. Syklister og gående må kunne passere. Det gikk hleldigvis akkurat, sier Lind. 

Kafe Kringla åpnet i fjor sommer, og Lind har ønsket å få uteservering helt siden da.

- Det er også enkelte av kundene våre som har etterspurt dette. Foreløpig har vi fire bord og ti sitteplasser, men vi har planer om å skaffe flere bord. I sommer har vi blant annet sommersalat, falafel og limonade på menyen. I tillegg har vi begynt å servere den japanske helse-teen «Matcha latte», og det tror jeg vi er den eneste kaféen i Tromsø som tilbyr. I utlandet er i alle fall denne veldig «in» nå, sier Lind og smiler.

Hun synes kaféen har blitt tatt godt imot av ungdommene i Tromsø.

LES OGSÅ: Gratulerer, Tvibit!

Hybelmiddager til 50-lappen

I fjor høst startet Tvibit opp med konseptet «hybelmiddag» hver torsdag i måneden, der de serverer det Lind kaller en «ordentlig, hjemelaget middag» til mellom 30 og 50 kroner.

-  Det har blitt enormt populært, og på det meste har vi servert 120 ungdom - på en helt vanlig torsdag. Det har vi laget på det lille kjøkkenet. Aboslutt alle i Tromsø mellom 15 og 25 år er velkommen på disse middagene.

I sommer har kaféen litt kortere åpningstid. Vanligvis er den åpen fra 11- 17 mandag-fredag, men i sommer stenger Kringla klokka 16. De neste tre fredagene er også kaféen stengt.

I dag er Tvibit et alkoholfritt tilbud, og Lind understreker at det skal fortsette å være slik.

- Det er behov for et slikt sted i Tromsø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken