Tvibit kickstarter året

VELKOMMEN: Terje André Nymark, Henrik Mentzoni, Markus Danjord, Viljar Dunderovic, Sigurd Skogdal, Brynjar Andersen Saus, Daniel Pedersen (foran), Marie Sofie Mikkelsen, Astrid Johannessen, Anette Tunheim Jakobsen og Vilde Fjeldheim Wold inviterer til kickoff på Tvibit fra klokka 16 torsdag. Foto: Tove Myhre

VELKOMMEN: Terje André Nymark, Henrik Mentzoni, Markus Danjord, Viljar Dunderovic, Sigurd Skogdal, Brynjar Andersen Saus, Daniel Pedersen (foran), Marie Sofie Mikkelsen, Astrid Johannessen, Anette Tunheim Jakobsen og Vilde Fjeldheim Wold inviterer til kickoff på Tvibit fra klokka 16 torsdag. Foto: Tove Myhre

Artikkelen er over 5 år gammel

I sitt konfirmasjonsår ser Tvibit fram til å flytte i kollektiv, men siste år i Fredrik Langes gate skal ikke gå upåaktet hen.

DEL

Det tar løs allerede torsdag med «MINI-Kickoff», hvilket vil si en ypperlig anledning for ungdom til å bli kjent med huset. På menyen: Gratis middag, omvisning og konsert med Ratama, Adjentist og Switchblade Rebels.
– Sjøl om dette er siste året vårt her i huset, så er det viktig for oss å holde trøkket og tilbudet til ungdom i Tromsø oppe, sier Anette Tunheim Jakobsen.

Travel januar

Her er noe av det som skal skje i januar:
Regiworkshop med Ole Giæver
Fotoworkshop med Martin Edelsteen
DJ-workshop med Josef Bamba, Christian Bruun og DJ Nifem
Filmfangstseminar som gir innføring i prosjektet Filmfangst, erfaringer fra realiseringen av de to langfilmene «Stup» og «Ballo» og muligheter videre.
NUFF-mottakelse
Filmveksthusets konkurranse «Et nydelig sekund»

Ambisiøse ungdommer

På fast basis tilbyr Tvibit gratis bruk av TviBEAT Studio, Filmveksthuset, øvingsrom for band, Kafé Pegen, helsestasjonen for ungdom, prosjektrom, dansesal, møterom, konsertscene. Blant annet.
– Og er det ting som ikke finnes, går det an å lage det. Det er vi opptatt av, sier Tunheim Jakobsen.
– Hva kan dere si om ungdom som kommer til Tvibit i dag sammenlikna med for 15 år siden?
– Nå var ikke jeg her for 15 år siden, men jeg har jobbet her i sju år. Og vi har bitt oss merke i at ungdommen i dag er veldig flinke, de er ambisiøse og de vil mye. Noen snakker om at det er ganske mye press også om å komme seg opp og fram og nå målene siden, og i den sammenhengen er Tvibit en arena hvor man kan prøve seg fram.

Uvurderlig hjelp

Daniel Pedersen spiller i Adjentist, ett av bandene som skal i aksjon i kveld. Han er full av lovord om Tvibit og måten han og de andre i bandet ble tatt imot da de kom fra Kåfjord for å gå på skole i byen.
– Uten Tvibit hadde vi neppe klart å opprettholde bandet vårt. Vi er veldig glad i denne plassen på grunn av all hjelp og støtte som vi har fått. Nå har vi ikke spilt i Tromsø på veldig lenge, så det føles naturlig å spille akkurat her etter et langt fravær, sier Pedersen som også trekker fram hvor viktig det er med nettverket som Tvibit gir.
– Her får man kontakt med andre musikere. Vi har brukt studio her til spille inn debutskiva vår, vi har spilt mange konserter her og fått låne utstyr her. Vi har i det hele tatt fått veldig mye hjelp herfra.
Selve 15-årsdagen er for øvrig i juni. Vi antar det blir fest.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken