Regjeringens budsjett gir hodebry for Tvibit: - Aktiviteten må nedskaleres

AP MØTTE TVIBIT: Fra venstre Jonas Gahr Støre, Christian Hyld. Kristin Røymo, Cecilie Myrseth og Jarle Aarbakke.

AP MØTTE TVIBIT: Fra venstre Jonas Gahr Støre, Christian Hyld. Kristin Røymo, Cecilie Myrseth og Jarle Aarbakke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeiderpartiet har i sitt alternative budsjett lagt inn 1,7 millioner mer i støtte til Tvibit enn det regjeringen har foreslått.

DEL

Det var litt av bakteppet da Arbeiderpartiet leder Jonas Gahr Støre la inn et besøk på Tvibit under sitt Tromsø-besøk onsdag.

Tvibit har søkt om 2,5 millioner kroner fra staten for å kunne ta Filmveksthuset over fra prosjektstadiet til driftsfase. Søknadssummen utgjør omkring 40 prosent av kostnadene. Det øvrige finansieres av kommune, fylke og prosjektfinansiering.

LAGER FILM: Ap-lederen besøkte en 9. klasse fra Sommerlyst skole som var på Tvibit for å lage film.

LAGER FILM: Ap-lederen besøkte en 9. klasse fra Sommerlyst skole som var på Tvibit for å lage film. Foto:

Frp/Høyre-regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett foreslått at Tvibit skal få 0,7 millioner statlige kroner til dette formålet. Ap har i sitt alternative budsjettforslag lagt inn 2,5 millioner kroner, over tre ganger så mye. Men verken regjeringspartiene eller Ap har flertall på Stortinget, og det bli nå opp til Venstre og KrF å avgjøre hvor mye statlige penger som skal bevilges gjennom statsbudsjettet.

Filmveksthuset har i prosjektfasen hatt aktiviteter i alle de tre nordnorske fylker og også internasjonalt blant annet mot Russland.

- Hvis det endelige statsbudsjettet ender med det regjeringen har foreslått, betyr det at aktiviteten må nedskaleres, sier Christian Hyld som er leder på Tvibit. Det vil bli mer konsentrert aktivitet, og mindre aktivitet i Nordland.

Jonas Gahr Støre ga skryt til Tromsø for å tenke nytt på mange områder og samle aktiviteter og samarbeide, både innen kultur og helse. Satsingen på Tvibit var å ta ungdommen på alvor, mente Ap-lederen.

SELFIE: Disse ungdommene var bare innom Tvibit for å låne litt filmutstyr, men med så fint besøk, måtte de bare ha en selfie.

SELFIE: Disse ungdommene var bare innom Tvibit for å låne litt filmutstyr, men med så fint besøk, måtte de bare ha en selfie. Foto:

Ungdoms- og aktivitetshuset Tvibit har hver uke mellom 2500 og 3000 besøkende basert på tall fra en automatisk teller i døra. 1700 ungdommer deltok i fjor på filmkurs. Helsestasjonen for ungdom har omkring 3500 konsultasjoner på årsbasis.

Gahr Støre forteller at I tillegg til mer penger til Tvibit, ligger det også 170 millioner kroner mer til Forsvaret i Aps alternative budsjett. Disse pengene er lagt inn for å sikre helikopterbasen på Bardufoss og til bedre utstyr og trening for Heimevernet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken