Har du en god idé? Da vil de gi deg penger!

FÅR EN HALV MILLION: Sparebankstiftelsen tildeler Tvibit en halv million kroner i satsingen på unge prosjektutviklere. - Nå er det ingen grunn til ikke å søke! sier Karl Kristian Hansen på Tvibit. F.v. Hans Kristian Hansen, ungdsomstalentet Mari Bø, Rigmor Berntsen, Hans Olav Karde (begge i Sparebankstiftelsen), Sif Vik og Vilde Fjellheim Wold på Tvibit.

FÅR EN HALV MILLION: Sparebankstiftelsen tildeler Tvibit en halv million kroner i satsingen på unge prosjektutviklere. - Nå er det ingen grunn til ikke å søke! sier Karl Kristian Hansen på Tvibit. F.v. Hans Kristian Hansen, ungdsomstalentet Mari Bø, Rigmor Berntsen, Hans Olav Karde (begge i Sparebankstiftelsen), Sif Vik og Vilde Fjellheim Wold på Tvibit. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du ung og har en god idé til et prosjekt? Da sørger Tvibit og Sparebankstiftelsen for at din prosjektdrøm kan bli virkelig med Tvibitstigen.

DEL

Tvibit har fått innvilget 500.000 kroner fra Sparebankstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge for å satse på unge, kreative mennesker med vilje til å skape nye prosjekter. Nå oppfordres unge mennesker til å søke på Tvibitstigen som skal satse på unge, nordnorske talenter.

- Dette er ikke en ny tilskuddsordning, men skal gi mulighet til at unge mennesker kan søke om ulike prosjektideer og få veiledning og hjelp til sine prosjekter i Nordland, Troms, Finnmark og Svabard, sier plan- og prosjektleder på Tvibit, Sif Vik.

Hun understreker at neste år vil de søke om én million dersom dette slår an.

Lavterskel eller viderekomne

Personer med mye og lite erfaring innen prosjektvirksomhet er alle velkomne til å søke på Tvibits nye program.

- Det skal være åpent for alle innenfor aldersgruppa til å søke på de to programmene vi har; et som er mer lavterskel og for folk som aldri har drevet med prosjektutvikling før, og et for viderekomne som har mer erfaring. På det første kan en søke om 10.000 kroner, og får blant annet hjelp med veiledning, utstyr og lokaler fra oss på huset. Da må du være bosatt i Troms, sier Vik.

Øvre aldergrense for unge prosjektutviklere er 25 år, mens det for viderekomne er mellom 18-30 år og makspotten er på 30.000 kroner. Da kan du også være bosatt i Troms, Nordland, Finnmark eller Svalbard og få fjernhjelp og assistanse til nettverksbygging. Søknadsfristen på sistnevnte program er 15. oktober.

Vik understreker at det ikke er en søknadskonkurranse, og det skal ikke bli lagt vekt på evnene til å skrive søknad, men idé og engasjement.

Takker Tvibit

Tvibit har i mange år vært en verdifull kulturaktør som viderutvikler unge talenter, og gir mulighet til å skape kunst- og kultursamarbeid blant unge over flere felt. En av de som har nytt godt av Tvibit i sine tenår er Mari Bø, som startet opp på Tvibit da hun var i 14-årsalderen. Nå er hun en nordnorsk suksesshistorie.

- Jeg fikk først støtte til å lage en utendørskonsert. Etter hvert dro jeg til Oslo for å ta danseutdanning, men da jeg kom tilbake til Tromsø var det veldig vanskelig å få støtte når du ikke har fått innvilget penger før. Men jeg søkte på Intro Talent, satsningen som varte fra 2011-2014, og fikk til slutt prisen som Årets Talent, sier Bø og smiler.

Hun takker Tvibit for at hun har gått den veien hun har, der hun vil jobbe med barn og unge innenfor dansekunst. Bø håper Tvibitstigen vil få unge til å komme tilbake til Tromsø etter at de har fått utdanning, og kan dermed være en ressurs for tromsøsamfunnet.

- Vi trenger noen som satser på unge kunstnere helt i startfasen, sier hun.

Mange talenter

Hans Olav Karde i Sparebankstiftelsen sier det er en målrettet satsing Sparebankstiftelsen og Sparebank1 Nord-Norge går for:

- Vi ser at det er mange talenter i Nord-Norge, og vi velger å satse på hele landsdelen. Mindre beløp kan bety veldig mye og gi bredde i effekt. Vi gir altså en halv million til Tvibit i 2017 for at de skal kunne utvikle dette prosjektet. Dette er en bevisst satsing fra vår side på kulturområdet.

Det er ikke uten grunn at pengene går til kultur: Karde forklarer at kultur er et viktig satsingsområde fordi det finnes mange talenter i nord, men lite privat kapital. Tvibit, NOSO og Kunstfakultetet er alle instituasjoner som Sparebank1 Nord-Norge og Sparebankstiftelsen støtter, ettersom de utvikler talenter i nord.

- Kultur er viktig for identitet, men også kulturnæringen er et viktig felt, sier Karde.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken