Simen Stamsø Møller (26) gikk ikke inn i historiebøkene som en suksesshistorie i TIL.

Han kom som lovende spiss foran 2011-sesongen, men fasiten ble utlån til Strømmen og bare én eliteseriekamp for TIL (riktig nok fikk han TIL-scoring, i transportetappen hjemme mot Daugava i Europa League-kvalifiseringen).

Nå er han tilbake i moderklubben Kjelsås, i samme 2.divisjonsavdeling som TUIL, Senja, Finnsnes, Harstad og Mjølner – der han allerede har notert seg på scoringslista.

Både i Kjelsås og Strømmen har han markert seg som en god målscorer, og han markerer seg også på et annet område.

For CMore har han en god stund kommentert kamper i italiensk Serie A.

– Det som har vært fotball for meg

Nå har har tatt et foreløpig midlertidig steg over til kommentatorboksen i TV2s kamper fra Premier League.

Der har han kommentert kampene Newcastle-Tottenham (1-3) og Manchester City-West Ham (3-2).

– Det er kjempekult å få sjansen til å kommentere Premier League, jeg er veldig glad for det. Jeg har jo fulgt med på engelsk fotball siden jeg var fem-seks år gammel. Det er det som har vært fotball for meg, sier Møller til Nordlys.

TV2 har kjøpt opp CMore og deres fotballdekning. Inntil videre er det usikkert hvordan situasjonen blir videre for Møller, men han er glad for å få sjansen i Premier League-dekningen.

– Det er stas, og veldig moro å kommentere. Jeg har også fått brukbare tilbakemeldinger, og at det har blitt fire og fem mål i kampene er veldig gøy, sier 26-åringen.

For CMore hadde han i fjor ansvaret for å kommentere Strømmen mot TIL, hans to tidligere klubber. Det omtaler han som litt merkelig.

– Mye ugjort på banen

Selv om han ønsker å jobbe med fotball, kommentering og journalistikk på sikt, mener han at han har mer å vise frem på fotballbanen.

– Jeg hører hjemme i Kjelsås, og trives veldig godt der, selv om jeg liker å tro at jeg i hvert fall holder 1.divisjonsnivå. Nå er Kjelsås noe helt annet enn da jeg forlot dem sist. Det har blitt mye mer proft. Men jeg har mye ugjort på fotballbanen før jeg bare skal være journalist, sier Simen Stamsø Møller, som nå blant annet spiller med broren Julian i Kjelsås.

– Et klart karrieremål er å spille 1.divisjonsfotball for Kjelsås, og i tillegg bli den som har scoret flest mål for klubben. Der er rekorden et sted over 100, og jeg ligger nå på noen-og-60. Det bør være mulig, sier Simen Stamsø Møller.