(Nettavisen): TV 2 behandlet flere varsler på profilen Davy Wathne.

Etter 25 og et halvt år gir den munnrappe bergenseren og sportsprofilen Davy Wathne (67) seg i kanalen.

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand bekrefter at profilen Davy Wathne har sagt opp.

Hun sier de undersøkte flere varsler på ham.

- Sexistisk og støtende

– Davy har vært en av TV 2s største og viktigste profiler gjennom 25 år. Seerne har opplevd en ekstremt kunnskapsrik journalist, en engasjert og særegen tv-personlighet. Han sier selv at han ikke er noe A4-menneske, og det er på godt og vondt. For mange i TV 2 har oppførselen hans vært vanskelig å forholde seg til. Flere har opplevd ham som trakasserende. Han har hatt en undertone som mange har opplevd som sexistisk og støtende, men dette er ikke hovedbildet. Det handler om hans røffe og krevende tone, sier Willand til TV 2.

Varslene var ikke ferdigbehandlet, så TV 2 hadde ikke konkludert i saken.

Willand presiserer at de i samråd med Wathne går ut med så mange detaljer for å unngå videre spekulasjoner.

Wathne: - Jeg trodde jeg var en energibunt

Wathne bekrefter flere møter med TV 2 om trakasseringsvarslene:

- Det går på min form, min stil og min sjargong. Noe er helt greit, det kan jeg bekrefte: Ja, jeg sa det. Gjennom disse varslene er jeg blitt klar over at jeg oppfattes annerledes enn jeg har trodd. Jeg trodde jeg var en energibunt og en inspirerende kraft. Når det går opp for meg at andre ikke ser på meg på samme måte, så setter vi strek. Jeg vil ikke være på et sted der jeg er en forsurende faktor, sier Wathne til DN.

Han beklager:

- Jeg har trodd at alle i TV 2 har elsket å gå på jobb hver dag. Så oppdager jeg at noen har kvidd seg og hatt det jævlig på jobb. Når jeg skjønner at det er min skyld, tar jeg det veldig tungt. Selvfølgelig. Jeg trodde jo de hadde en viss støpning og robusthet når de begynte i mediebedrift, men når jeg skjønner at jeg har krenket noen og gjort dem vondt, så må jeg beklage det, sier 67-åringen.

Hva gjør TV 2 videre?

Nettavisen har vært i kontakt med Willand for å få svar på hva TV 2 gjør videre for å komme til bunns i sakene som ble varslet.

Nettavisen har vært i kontakt med Davy Wathne for utdypende kommentarer.